Politika

Aleksandar Damjanović razmišlja o kandidaturi

Nezavisni poslanik u Skupštini Crne Gore Aleksandar Damjanović ozbiljno razmatra mogućnost da se kandiduje za predstojeće predsjedničke izbore, saznaje Pobjeda.
Aleksandar Damjanović razmišlja o kandidaturi
PobjedaIzvor

Damjanovićeva eventualna kandidatura, prema saznanjima našeg lista, zavisiće od toga da li će opozicija uspjeti da se dogovori o zajedničkom kandidatu.

RAZGOVORI

- Damjanović je u posljednja dva dana obavio razgovore sa nekoliko lidera u opoziciji koji su ga informisali o dosadašnjim pregovorima u pokušaju da se nađe zajednički kandidat. Njegova odluka će zavisiti i od rezultata tih pregovora. Damjanović je kandidat koji je jednako blizak i Demokratskom frontu i dijelu opozicije koji sebe naziva građanskom, rekao je izvor Pobjede blizak Damjanoviću.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori zakazani su za 15. april, a kao nestranačke ličnosti kandidaturu već su objavili naučnik Dragan Hajduković, univerzitetski profesor Đorđije Blažić i privrednik Vasilije Miličković. S

a druge strane, još se ne zna ko će biti kandidati vlasti i opozicije. Dio građanske opozicije već neko vrijeme pokušava da se dogovori o izboru nestranačkog kandidata koji bi bio prihvatljiv svima, pa i Demokratskom frontu, a od njihovog dogovora zavisiće i kandidat DPS-a.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika