Region

Održana komemoracija Nebojši Glogovcu

Glumac Nebojša Glogovac biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. U Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) održan je komemorativni skup posvećen priznatom glumcu, koji je završen gromoglasnim aplauzom.
Održana komemoracija Nebojši Glogovcu
B92/BlicIzvor

Velika gužva ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta, apsolutna tišina u holu teatra i ogroman broj građana koji čekaju da se upišu u Knjigu žalosti, obilježavaju posljednje minute pred početak komemoracije preminulom glumcu Nebojši Glogovcu.

U holu ispred sale velika crno-bijela fotografija veličine bilborda proslavljenog glumca, a u sali JDP-a mnogo mladog svijeta sa suzama u očima.

Salu su ispunile Glogovčeve kolege među kojima su Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Danica Maksimović, Radoš Bajić, Vesna Čipčić, Tanja Bošković, Srdan Golubović, Dragan Petrović Pele, Nikola Kojo, Vlasta Velisavljević, Voja Brajović... Među okupljenima je i Vasil Hadžimanov, proslavljeni džez pijanista.

1202komemoracijaglogovac2

Upravnica JDP-a Tamara Vučković prva je izašla na pozornicu JDP-a i govorila o Nebojši Glogovcu, a nakon što je prikazan insert iz predstave Hamlet u kojoj je igrao glavnu ulogu.

Na scenu su zatim izašle Glogovčeve kolege sa klase: Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Nela Mihajlović i jedan za drugim uputili posljednje pozdrave preminulom glumcu.

1202komemoracijaglogovac1

- Nije fer, prerano si otišao... Pokazao si nam kako se može biti svoj... Putuj vojvodo naš i sa anđelima budi - rekla je Nataša Ninković.

- Stari moj, sve mi nedostaje... Dobri moj u koje nebo da gledam... Sam si, i sam sam kume moj - rekao je Ćetković, inače vjenčani kum Nebojše Glogovca.

Na kraju komemoracije na binu je izašao cio anasmbl JDP-a i svi su, okrenuti ka fotografiji Glogovca počeli spontano da aplaudiraju preminulom kolegi. Zatimim se pridružila cijela sala i glasne ovacije su trajale 15 minuta.

Foto: Zoran Žestić; Zoran Ilić; Goran Srdanov

Portal Analitika