Društvo

Crnogorska rukometašica: Naše ljekare ne treba stalno kuditi, zaslužuju i pohvale

 Razočarana zbog kritika koje se u posljednje vrijeme, posebno na društvenim mrežama, čuju na račun Kliničkog centra i ljudi koji tamo rade, rukometašica Zorica Cica Đurović, koja je nedavno operisana u ovoj ustanovi, odlučila je da javno zahvali osoblju i posebno ljekaru prof. dr Ranku Lazoviću, na, kako je rekla, novoj šansi za život, nakon komplikovane, ali uspješne operacije. Ona je zahvalnost izrazila i direktorki Kliničkog Zorici Kovačević.
Crnogorska rukometašica: Naše ljekare ne treba stalno kuditi, zaslužuju i pohvale
PobjedaIzvor

Ispričala je za Pobjedu da joj je uspješno odstranjen benigni tumor iz stomaka, koji je, kako kaže, bio veličine rukometne lopte, a zahvatio je bio vitalne organe, bubreg, slezinu, jetru i kičmu. Zahvaljujući profesionalnosti dr Lazovića, kao i ostalog osoblja sa Klinike za digestivnu hirurgiju, Đurović je, kaže, dobila drugu šansu za život.

 - Da sam bila u nekom kliničkom centru većih evropskih gradova ne bih možda bila živa. Bio je veliki rizik za operaciju, da ne iskrvarim na stolu

s obzirom na veličinu tumora. Sada sam na nogama, uspješno sam se oporavila i želim da se javno zahvalim dr Lazoviću i Zorici Kovačević - kazala je Đurović. Đurović ističe da se uglavnom kritikuje rad naših ljekara, ali da rijetko ko pohvali doktore koji su pravi profesionalci. - Najlakše je kritikovati, a veliki broj ljekara itekako je profesionalan iako rade u lošim uslovima i za nikakve pare. Smatram da se dobri primjeri moraju pohvaliti – kazala je Đurović i poručila građanima da imaju više povjerenja u zdravstvo i ljekare jer su ,,naši životi u njihovim rukama“.

Portal Analitika