Fudbal

Junajted stao u Njukaslu

Fudbaleri Njukasla napravili su iznenađenje u Premijer ligi, pošto su sa 1:0 na svom stadionu pobijedili Mančester junajted.
Junajted stao u Njukaslu
Sportski portaliIzvor

Strijelac je bio Met Riči u 65. minutu. Njukasl poslije 27 kola zauzima 13. mjesto na tabeli engleskog prvenstva sa 28 bodova, dok je Junajted drugi sa 56, 16 manja od gradskog rivala Sitija.

Fudbaleri Hadersfilda pobijedili su na svom terenu Bornmut sa 4:1. Junak trijumfa popularnih "terijera" bio je Stiv Munije koji je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

On je prvo u sedmom minutu poslije odličnog soloprodora po lijevom boku dodao do Aleksa Pričarda koji je sa pet metara imao lak zadatak da savlada Asmira Begovića.

Bornmut je uzvratio šest minuta kasnije preko Džuniora Stanislasa, da bi Munije u 27. minutu na asistenciju Arona Muja doveo Hadersfild do nove prednosti.

U drugom poluvremenu Hadersfild je došao do još dva gola, a ponovo je Munije u 66. minutu bio strelac na asistenciju Muja, da bi konačnih 4:1 postavio Rajiv van la Para u sudijskoj nadoknadi vremena, iz jedanaesterca.

Hadersfildu je ovo prva pobjeda u 2018. godini i prva poslije osam utakmica, pa je sada 16. sa 27 bodova, dok je Bornmut 10. sa 31.

Portal Analitika