Crna hronika

Peticiju “Pravda za Pavla”potpisalo preko 6600 građana

Na sajtu za Peticije24.com je već 6631 građana potpisalo peticiju kojom se traži doživotna zatvorska kazna za Nermina Šišića koji se tereti za monstruozno ubistvo petnaestomjesečenog Pavla Jovovića. Ista kazna se traži i za Jelenu Jovović, majku dječaka koja je osumnjičena za kršenje porodičnih obaveza. 
Peticiju “Pravda za Pavla”potpisalo preko 6600 građana
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Peticija je počela da se potpisuje prije dva dana. Može se potpisati ovdje.

“Tražimo pravdu za malog Pavla koji je okončao svoj petnaestomjesečni život zbog nasilja u porodici! Tražimo doživotnu zatvorsku kaznu za njegove dželate, majku Jelenu Jovović i očuha Nermina Šišića koji su na brutalan način oduzeli jedan mali i nevini život”, piše u predlogu Peticije. Prema crnogorskom zakonodavstvu, maksimalna kazna je 40 godina zatvora, a EU striktno zabranjuje smrtnu kaznu.

Preliminarni nalaz obdukcije potvrdio je da je dijete ubijeno.

Dječak je bio je na ljekarskom pregledu u Dječijoj bolnici, a potom i u Urgentnom centru, 6. januara, zbog modrica u predjelu glave (ispod očiju) kada je njegov očuh Nermin Šišić, koji ga je donio u bolnicu, u pratnji komšije policajca, ispričao doktorima da je dijete palo sa kreveta i povrijedilo se.

Državljanin Bosne i Hercegovine Nermin Šišić osumnjičen je da je brutalno pretukao petnaestomjesečnog P. J, sina svoje nevjenčane supruge Jelene Jovović, a dijete je od posljedica batina umrlo u Kliničkom centru u ponedjeljak ujutro.

Prema dosadašnjim saznanjima inspektora, dječaka je i ranije zlostavljao njegov očuh Šišić. To je pred istražiteljima potvrdila i dječakova majka, koja je saopštila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Šišić je pred istražiteljima negirao krivično djelo, ali su istražitelji, prema informacijama Pobjede, uvjereni da su prikupili dovoljno dokaza koji nesporno potvrđuju da je na smrt pretukao dječaka. Sumnjaju da je dječaka udarao šakama po glavi i tijelu. Djetetu su bili izbijeni zubi, kako se sumnja, od batinanja.

 

Portal Analitika