Društvo

Podgorički vatrogasci u januaru imali 81 intervenciju

Služba zaštite Glavnog grada Podgorica tokom janura imali ukupno 81 intervenciju. Od toga broja, bilo je 49 požara. Prevezli su četiri kamiona vode, a ostalih 28 intervencija se odnosilo na pranje ulica, saobraćajne akcidente, dežurstva na sportskim događajima, otvaranje stanova i liftova.
 Podgorički vatrogasci u januaru imali 81 intervenciju
Portal AnalitikaIzvor

Osim ovih aktivnosti Služba zastite imala je prezentacije iz oblasti zaštite od požara u OŠ Maksim Gorki. Počeli su i aktivnosti na implementaciji sistema menadžmenta kvalitetom QMS u skladu sa zahtjevima standarda ISSO 9001:2015

Osim toga, I predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine posjetili su Službu zaštite Glavnog grada gdje im je predstavljena uloga Službe kako u sistemu Glavnog grada, tako I u sveukupnom sistemu zaštite I spašavanja u Crnoj Gori, uz iskazivanje interesovanje obje strane da se saradnja nastavi u budućem periodu.

Služba zaštite Glavnog grada Podgorica je uručila i dvije donacije u opremi Sluzbi zaštite Gusinje i Dobrovoljnom vatrogasnom društvo Bijela.

Vatrogasci Glavnog grada su u januaru dobili i ličnu zaštitnu opremu renomiranog proizvođača “TEXPORT”. Oprema u vidu zaštitnih pantalona i jakne, između ostalog, štite vatrogasce od visokih temperatura i omogućavaju bezbjedan i udoban rad na skoro svim vrstama intervencija. Takođe, spasioci podgoričke Službe zaštite opremljeni su i zaštitnim čizmama sa posebnim mehanizmom zatezanja i načinom podešavanja na nozi sto omogućava maksimalnu zaštitu i rad u svim uslovima u kojima se vatrogasci mogu naći.

Podsjećamo da uprava Glavnog grada, imajući u vidu značaj i ulogu Službe zaštite, konstantno ulaže u nabavku opreme za potrebe ove gradske službe jer ona ima najveću odgovornost kada su u pitanju situacije u kojima je neophodno sačuvati građane i njihovu imovinu od svih oblika vanrednih i nepredvidivih situacija i okolnosti.

U mandatu ove uprave obezbijeđena su dva nova specijalizovana vozila, renomiranih njemačkih proizvođača, vrijedna oko pola miliona eura, čime je modernizovan vozni park.  U toku 2017.godine izvršena je nabavka zaštitnih odijela za spasilačke intervencije i specijalne čizme za spasioce, a  kroz donaciju organizacije GIZ cjelokupni sastav jedinice opremljen je opremom za poplav,  čime je u velikoj mjeri podignut nivo opremljenosti, a samim tim i efikasnosti Službe zaštite.

Glavni grad pored konstantnog ulaganja kada je u pitanju nabavka nove opreme i specilalizovanih vozila koja su neophodna za njen efikasniji rad, radi i na stručbnom usavršavanju pripadnika Službe zaštite kroz različite treninge i obuke.

Portal Analitika