Politika

Obradović tvrdi da Gošović i Ćorić nijesu uticali na rad OIK-a

Opštinska izborna komisija, na sinoć održanoj sjednici, većinom glasova odlučila je da odbaci, kao neosnovane, prigovore koalicije „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS, SD, BS“, u kojima je istaknuto da su na nekoliko biračkih mjesta tokom lokalnih izbora u Beranama zabilježene značajne neregularnosti.
Obradović tvrdi da Gošović i Ćorić nijesu uticali na rad OIK-a
PobjedaIzvor

- Opštinska izborna komisija odbacila je prigovore koje su podnijeli predstavnici liste „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS, SD, BS“ većinom glasova - kazao je predsj ednik OIK Vladimir Obradović.

Koalicija „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS, SD, BS“ podnijela je Opštinskoj izbornoj komisiji prigovore na preliminarne rezultate lokalnih izbora, održanih 4. februara.

- Prigovori se, pored ostalog, odnose na biračko mjesto 21 - Zagorje, gdje je naša komisija utvrdila da u biračkom materijalu nema koverte sa glasačkim listićima Demokrata; na biračkom mjestu 13 Mašte jedan glasač je glasao na osnovu potvrde MUP-a, iako nije bio upisan u birački spisak; na biračkom mjestu 51 Pešca I, u biračkom spisku - knjizi za glasanje putem pisma za više osoba koje su glasale potpisana su druga lica; na biračkom mjestu 27 Mezgale komisija biračkog odbora prilikom glasanja putem pisma nije isto evidentirala u knjizi, a ni konstatovala u zapisniku iako je bilo takvih birača.

Takođe, na biračkom mjestu 48 Novo naselje I, u knjizi birača koji su glasali putem pisma utvrđeno je 13 potpisa birača, a u zapisniku je birački odbor konstatovao da je bilo 14 birača koji su glasali izvan biračkog mjesta.

Na desetak biračkih mjesta utvrdili smo da među nevažećim listićima postoje oni koji moraju biti važeći, i svi pripadaju našoj koaliciji, kazali su iz koalicije „Berane pobjeđuje - Milo Đukanović DPS, SD, BS“.

Iz te koalicije juče je saopšteno da su na Opštinsku izbornu komisiju pritisak vršili i visoki funkcioneri SNP-a Neven Gošović i Milisav Ćorić da bi ,,zajedno pokušali da krivotvore dokumentaciju sa izbornih mjesta i time utiču na odluku OIK“.

Predsjednik OIK-a Berane Vladimir Obradović, međutim, kazao je da je potpuno netačno da je iko vršio pritisak na Opštinsku izbornu komisiju ,,po pitanju prigovora koji se tiču regularnosti izbornog procesa.

 - Neven Gošović i Milisav Ćorić se uopšte nijesu pojavljivali u prostorijima Opštinske izborne komisije - dodao je Obradović.

 

Pobjeda

Portal Analitika