Abiznis

Vlada odlučila kako da se daju šume u državnoj svojini na korišćenje

Vlada je danas donijela Odluku o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2018. godinu.
Vlada odlučila kako da se daju šume u državnoj svojini na korišćenje
Poral Analitika/VladaIzvor

Šume u državnoj svojini daju se na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, u skladu sa izvođačkim projektima za područne jedinice Pljevlja, Rožaje, Berane, Petnjica, Plav, Andrijevica, Bijelo Polje, Podgorica, Kolašin, Danilovgrad, Nikšić, Plužine, Žabljak i Šavnik.

Vlada je donijela Program podsticanja projekta u vodoprivredi za 2018. godinu.

Za finansiranje obaveza i potreba u ovoj oblasti, Programom je opredijeljen iznos od 1.050.000 eura, što je planirano i Budžetom Crne Gore za 2018. godinu. Realizacijom Programa rješava se problem vodosnabdijevanja seoskog stanovništva, rješavaju se ključni problemi u upravljanju vodama i unapređuje međunarodna saradnja, što će doprinijeti poboljšanju uslova života i razvoju poljoprivrede, kao i ukupnih ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima.

Odlučeno je I da se 200.000 eura utroše za finansiranje izradu planske i projektne dokumentacije u oblasti upravljanja vodnim resursima, zaštitu od štetnog dejstva voda i podršku projektima vodosnabdijevanja u bezvodnim područjima.

Vlada je za sprovođenje preventivnih mjera za suzbijanje bolesti kvrgave kože i bolesti plavog jezika u 2018. godini  obezbijedila 817.843,44 eura. Ocijenjeno je da su troškovi suzbijanja ove dvije naročito opasne zarazne bolesti životinja, iako visoki, vrlo opravdani, efikasni, ali i ekonomični, jer obezbjeđuju kroz prevenciju i značajno niže troškove u odnosu na moguće posljedice pojave bolesti.

 

 

Portal Analitika