Politika

Tužilaštvo da preispita efikasnost istraga napada na novinare

Vlada je na današnjoj sjednici razmotrila IV sumarni izvještaj o radu Komisije za medije.

Tužilaštvo da preispita efikasnost istraga napada na novinare
Portal AnalitikaIzvor

U izjavi za medije nakon sjednice, potpredjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin saopštio je javnosti da je Vlada izrazila podršku radu Komisije za medije i iskazala punu spremnost da ispuni sve njene preporuke.

„Posebno naglašavam da Vlada dijeli zabrinutost Komisije za medije u pogledu predmeta za koje prijeti opasnost zastare u nekom narednom periodu. Kao društvo ne smijemo biti indiferentni na tu činjenicu, a da se nijesmo prethodno uvjerili da su organi uradili sve što je u njihovoj nadležnosti da se do kraja istraži svaki slučaj pojedinačno“, rekao je Pažin.

On je naglasio da je Vlada na današnjoj sjednici donijela zaključke kojima preporučuje Vrhovnom državnom tužilaštvu da, imajući u vidu nalaze iz izvještaja Komisije, intenzivira aktivnosti i preispita efikasnost i djelotvornost svih istraga i napada na novinare i imovinu medija i da o preduzetim aktivnostima obavijesi Vladu u roku od trideset dana.

Pažin je saopštio da je Vlada zadužila Upravu policije da na bazi nalaza izvještaja Komisije za medije preispita postupanje službenika policije u istragama napada na novinare i imovinu medija i utvrdi da li je bilo eventualnih propusta u radu, te da o tome informiše Vladu u roku od trideset dana.

 

Portal Analitika