Abiznis

MBA: Povećati kvalitet saradnje privatnog i javnog sektora

Svjedoci smo da se saradnja privatnog i javnog sektora odvija dinamikom koja dobija na intenzitetu, ali koja još uvijek nije na potrebnom nivou, ocijenjeno je iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

MBA: Povećati kvalitet saradnje privatnog i javnog sektora
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo kada kažemo ne mislimo na formalnu saradnju preko učešća predstavnika privatnog sektora u komisijama i drugim tijelima koje formira Vlada, odnosno resorna ministarstva i na drugi način, jer toga zaista ima sve više. Ovdje mislimo na saradnju koja obezbjedjuje više povjerenja u ono što predlaže privatni sektor i više uvažavanja prijedloga i sugestija koje dolaze od strane onih od čijeg rada zavisi napredak naše ekonomije. Mi smo mala ekonomija, ali sa sasvim realnim mogućnostima za njen brži i kvalitetniji razvoj, prije svega kroz efikasnije korišćenje resursa i potencijala koje imamo. Pri takvom stanju stvari, mora se sa više senzibiliteta slušati glas onih koji stvaraju vrijednost, onih od čijeg rada zavisi kvalitet našeg života. Zato i jeste obaveza svih relevantnih subjekata da im stvore optimalne uslove i ambijent što podsticajniji za njihovo poslovanje", navodi se u saopštenju. 

Ističe se da će MBA, kao poslovna asocijacija koja zastupa interese privatnog sektora u Crnoj Gori, nastaviti svoje puno angažovanje u tom pravcu, ukazujući na neophodnost i ogroman značaj produbljivanja i povećanja kvaliteta saradnje privatnog i javnog sektora za ukupan napredak našeg društva i države.

 

Portal Analitika