Abiznis

Kćerka Veselina Pejovića gradiće petospratnicu

Ina Pejović, kćerka biznismena i vlasnika kompanije Uniprom Veselina Pejovića, namjerava da pravi stambeno-poslovni objekat u strogom centru Podgorice, na uglu Ulice slobode i Bulevara Ivana Crnojevića. Pejović je na idejno rješenje za izgradnju stambeno-poslovne zgrade dobila saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.
Kćerka Veselina Pejovića gradiće petospratnicu
Portal AnalitikaIzvor

Objekat je planiran, prema idejnom rješenju CDS projekta, u zahvatu urbanističkog projekta ,,Nova varoš -kvart B“ i sadrži pet nadzemnih etaža, visoko prizemlje, tri sprata i potkrovlje i jednu podzemnu etažu – podrum.

Glavni ulaz u zgradu je iz Bulevara Ivana Crnojevića, a pristup je omogućen i iz Ulice slobode. Orjentisan je prema ulicama kao i prema zatvorenom dvorišnom prostoru - svjetlarniku.

Bruto građevinska površina pod objektom, odnosno zauzetost parcele je 135 metara kvadratnih, dok je bruto razvijena građevinska površina nadzemnih spratova 728,75 kvadrata. Svi spratovi su vertikalno povezani stepeništem i liftom. Prizemlje, galerija i tri sprata su namijenjeni poslovanju, a potkrovlje stanovanju. Idejnim rješenjem predložena je organizacija poslovanja po spratovima i dvosobnog stana u potkrovlju.

Lokacija je gotovo u potpunosti zauzeta postojećim objektima, koji su kao i katastarske parcele 3771, 3772/1 i 3772/2 u svojini Ine Pejović. U idejnom rješenju se navodi da su postojeći objekti predviđeni za uklanjanje. 

I Veselin Pejović je dobio saglasnost glavnog arhitekte za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u centru Podgorice, u Ulici Stanka Dragojevića, u blizini Crnogorskog narodnog pozorišta. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika