Odbojka

Bošković primio zahvalnicu u ime OSCG

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore uručio je zahvalnice predstavnicima sportskih kolektiva i sportistima koji su učestvovali u projektu dijagnostikovanja u sportu u toku 2017. godine. 
Bošković primio zahvalnicu u ime OSCG
Portal AnalitikaIzvor

Zahvalnicu u ime Odbojkaškog saveza Crne Gore primio je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Na svečanosti koja je organizovana u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore predstavljen je i projekat dijagnostikovanja studentske populacije, koji će Fakultet za sport i fizičko vaspitanje ove godine realizovati sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore i Sportskim i kulturnim centrom.

U toku 2017. godine nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje obavili su 41 antropometrijsko mjerenje, a testirani su pojedinci, klubovi i reprezentativne selekcije iz zemlje i inostranstva različite životne dobi.

Zahvalnice dijelu testiranih kolektiva i pojedinaca uručili su rektor prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica.

Mr Ivan Vasiljević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje kazao je da je bez fiziologije, sportske medicine, a posebno bez dijagnostike u sportu, danas nezamislivo se baviti sportom.

„Dijagnostika u sportu je fundamentalna nauka koja je pokretač svih vrhunskih rezultata i svaki ozbiljni kolektiv i sportista bi morao da koristi neku vrstu dijagnostičkih alata za testiranje, mjerenje, evaluaciju i za ono što je primarno za kreiranje trenažnog procesa i određivanje ciklusa u svakom sportskom treningu“, rekao je on.

Portal Analitika