Ostalo

Svečano podignuta crnogorska zastava

Crnogorska zastava zvanično je danas podignuta u olimpijskom selu u Pjongčangu.
Svečano podignuta crnogorska zastava
Portal Analitika/MinaIzvor

Zimske olimpijske igre (ZOI), koje će okupiti oko tri hiljadesportista iz 92 države, biće održane od 9.do 25. februara.

"Svečanu ceremoniju podizanja zastave, uz prisustvo crnogorske sportske delegacije, pratio je i prigodan program u izvođenju domaćih umjetnika. Crnogorski sportisti su, na sjajno pripremljenim stazama olimpijskog centra, rano jutros održali trening", saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Crnu Goru će ZOI u Pjongčangu predstavljati Eldar Salihović i Jelena Vujičić u alpskom i Marija Bulatović u nordisjkom skijanju.

Salihović i Vujičić takmičiće se u slalomu i veleslalomu, a Bulatović u trčanju na deset kilometara. Crnogorskim sportistima biće to treći nastup na ZOI od sticanja nezavisnosti 2006. godine. 

zastavazoi

U Vankuveru 2010. takmičio se Bojan Kosić (41. mjesto u slalomu i 61. u veleslalomu), a četiri godine kasnije u ruskom Sočiju Crna Gora Tarik Hadžić (38. u slalomu i 62. u veleslalomu) i Ivana Bulatovć (44. mjesto u slalomu). 

Takmičenja u ženskom veleslalomu biće održano 12. februara, a dva dana kasnije u slalomu. Za 18. februar zakazan je veleslalom skijaša, a četiri dana kasnije slalom. Trka na deset hiljada metara na programu je 15. februara. 

Otvaranje ZOI biće održano 9. februara. Crnogorsku zastavu na defileu sportista nosiće Jelena Vujičić.

Foto: COK

Portal Analitika