Rukomet

Ne pada mi na pamet da posustanem!

Idem dalje. I tako svaki dan. Ne pada mi na pamet da posustanem zbog toga što promašujem zicere poručila je Dijana Ujkić, ljevoruko krilo Budućnosti, koja je od ove godine prva i očigledno jedina opcija Budućnosti u Ligi šampiona.
Ne pada mi na pamet da posustanem!
ArenaIzvor

“Mlada smo ekipa, a možemo puno. Sjetite se šta smo pričali na početku sezone. Cilj je bio plasman u glavnu rundu, a o četvrtfinalu niko nije razmišljao. Sad smo u prilici da razmišljamo. Smatram da smo do sada, a ne sumnjam i za naredni period, bili studiozni u radu i u analizi. Poznavanje protivnika, priprema, taktički detalji pomogli su da dođemo do glavne faze i da razmišljamo o prolazu dalje Istina, moramo još puno da popravimo, počnemo da pobjeđujemo u gostima, smanjimo greške i iskažemo preciznost. Iskreno, kada igramo kod kuće sve je drugačije, u gostima je druga priča.”

U pretposljednjem kolu Budućnost je u Mađarskoj završila utakmicu sa 17 tehničkih grešaka. U pobjedi nad Tiringerom (u subotu) samo šest! Ali, bilo je ponovo promašaja iz čistih situacija. Dijana se ispromašivala, ali je glavne stvari odradila u odbrani.

“Na treninzima šutiram fenomenalno, nemam tremu, nema ni potrebe, samo malo treba da opustim ruku. Kao što radim na treninzima. Ali, jednostavno dođe takav dan. Sto da radim, idem dalje. Promašaji me neće pokolebati. Odigrala sam 60 minuta, a nikad, baš nikad od trenera nijesam dobila kritiku ili pitanje zbog čega promašujem. Od Adžića u svakom momentu dobijam podršku, ali i ja moram malo da se bavim sa sobom, da razmišljam o zicerima. ”

Mladi igrači nose Budućnost. Pitanje je dana kada će nekome od favorita uzeti mjeru. Mogu li u subotu protiv Vardara?

“Znamo kako dišu. Znamo i ko igra za Vardar. Niko u Ligi šampiona nema dvije podjednako kvalitetne postave. Što nas, naravno, neće uplašiti. Borićemo se do kraja. Nećemo dati na sebe. Svjesni ko je ispred nas, ali svjesni svega što imamo, a što nema niko u Evropi.”

Dijana smatra da su igrači Vardara odavno sve rekli o sebi.

“Napadače nas vrhunski igrači. Od bekova do krila. Jovanka je sjajna, Kuznjecova…”, poručila je Dijana Ujkić pred subotnji meč u Skoplju.

Portal Analitika