Crna hronika

Dikić počeo štrajk glađu i žeđu

Bivši komandant srpske žandarmerije Bratislav Dikić, koji se tereti za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, počeo je juče štrajk glađu i žeđu u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, saznaje Pobjeda.
Dikić počeo štrajk glađu i žeđu
PobjedaIzvor

Ovu informaciju potvrdio je i njegov branilac, advokat Dušan M. Jovović, koji je naveo da je Dikić veoma lošeg zdravstvenog stanja.

Zahtjev

- Počeo je štrajk glađu i žeđu, odbija medicinsku pomoć u prostorijama ZIKS-a. On koristi medikamente inostranog porijekla i alternativne metode liječenja, kojih nema na spisku Ministarstva zdravlja, pa mu ne može biti pružena adekvatna medicinska njega – kazao je njegov advokat.

Jovović je dodao da vijeće Višeg suda još nije odlučilo o njihovim prijedlozima o ukidanju pritvora.

Optuženi Dikić je na ranijem pretresu kazao da mu je svjedok saradnik Aleksandar Sinđelić prilikom susreta u Nišu kazao da proteste protiv ulaska u NATO u Podgorici organizuje ,,srpska opozicija“, ali da mu nije saopšteno imenom i prezimenom ko su organizatori.

Rečeno mu je i da je planiran upad u Skupštinu, ali da je njegova pretpostavka da su tu akciju, „na poguravanje sa policijom, trebali da izvedu lideri opozicije sa pristalicama“.

Osim toga Dikić je pomenuo i da je prije pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 2016. godine sasvim slučajno dobio informaciju i da je u organizaciju upada u Skupštinu bio uključen i politički savez Demokratski front.

- Negdje na rastanku našeg trećeg sastanka mi je onako usput, kroz šalu i smijeh, kazao da lideri opozicije planiraju ulazak u Skupštinu. Znam da sam na to reagovao i rekao da neću da učestvujem na takvom protestu. ,,Ma, neće tu biti nikakvih sukoba. Oni će kao navijači na utakmici da se poguraju sa obezbjeđenjem i uđu u Skupštinu“, kazao mi je tada Sinđelić – navodi Dikić.

Mirko Velimirović je, prema tvrdnji Dikića, bio jedina osoba koja mu je pomenula naziv političke partije vezano za akciju koja je trebala da se desi na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Dikić je nakon trideset i više ročišta odlučio da prizna dio navoda iz optužnice i potvrdi tvrdnje svjedoka saradnika Aleksandra Saše Sinđelića.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika