Crna hronika

Šmanja i Bulatović ne odgovaraju opisu ubice

Budvani Vesna i Saša Šubara danas su u podgoričkom Višem sudu utvrdili da Miljan Bulatović i Vladimir Šmanja ne odgovaraju opisu mladića koji su obilazili garažu u njihovoj zgradi gdje je policija našla opremu korištenu u likvidaciji  Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića. Proces vodi sutkinja Biljana Uskoković. 
Šmanja i Bulatović ne odgovaraju opisu ubice
B.R.
B.R.Autor
Portal AnalitikaIzvor

-Ne znam što sam ovdje. Nepoznajem nikoga. Ovi momci su dosta mlađi od mene – kazala je svjedokinja Vesna Šubara. Ona je navela da je vidjela dva mladića kako lome rampu na ulazu u zgradu prema garažnim mjestima. -Rekla sam im: ,,šta to radite” a oni su mi odgovorili da hoće samo malo da pomjere rampu Poslije ih nijesam vidjela. Mislim da su oni dali novac vlasnicima zgrade Mileni i Vesku Đuričkoviću kako bi platili štetu - kazala je ona.

Prisjetila se da je vlasnik zgrade Vesko Đuričković kasnije ispod njenog balkona razgovarao sa momcima, ali ona ni tada nije zapamtila njihove likove. Ni Vesnin suprug, Saša Šubara kazao je da optužene I Bulatovića I Šmanju nije ranije video I da ih ne poznaje. On je ispričao da je jednom prilikom mladiće koji su pravili buku u garaži opomenuo da to ne rade i da se ne raspravljaju sa njegovom suprugom.

Saša Šubara potvrdio je na molbu policije bio svjedok otvaranja garaže u kojoj su pronađeni motor i ostala oprema koji su korišteni u likvidaciji Borete. -Nalazio sam se 6-7 metara od ulaza i pratio vještačenje – kazao je Saša Šubara. Branilac Šmanje i Bulatovića, advokat Marko radović prigovorio je iskazu ovog svjedoka na okolnosti vještačenja predmeta jer nije bio u unutrašnjosti garaže.

 -Kako je rekao, nije siguran ni da li je potpisao bjanko zapisnik ili popunjeni – kazao je advokat Radović. Na njegov origovor reagovao je specijalni tužilac Saša Čađenović govoreći mu ,,nauči posao“. . -Sreća pa ga od Vas ne učim – kazao je Radović. Prema navodima optužnice, Rafailović i Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Đorđa Boretu 7. decembra prošle godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Tom prilikom, od više ispaljenih hitaca iz automatske puške kao slučajna žrtva stradao je doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen.

Portal Analitika