Crna hronika

Rasvijetljeno podmetanje požara u kojem su oštećena tri vozila

Nikšićka policija rasvijetlila je podmetanje požara na vozilu kojom prilikom se požar proširio na još dva vozila, a koje je počinjeno u aprilu 2016. godine u Nikšiću, i nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv osumnjičenog lica, M.J. (31) iz Nikšića.
Rasvijetljeno podmetanje požara u kojem su oštećena tri vozila
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici CB Nikšić su, radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, identifikovali M.J. za kojeg se sumnja da je  podmetnuo požar na putničkom motornom vozilu visoke klase, marke "Audi" model A5, barskih registarskih oznaka, proizvedeno 2012. godine, a koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Nikole Tesle.

Naime, 22.04.2016. godine u 03,07 časova, Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je obaviještena telefonskim putem od strane građana da je došlo do požara na pmv marke „Audi  A5“, vlasništvo S.A, a koje je bilo parkirano na parking prostoru iza zgrade Treske u navedenoj ulici. Požar se potom proširio i na dva vozila i to „Opel Astra“,  vlasništvo V.M, i „Opel Vektra“, vlasništvo D.J. Uviđaj na licu mjesta izvršen je po ovlašćenju državnog tužioca u ODT u Nikšiću, uz učešće sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije. Tokom vršenja uviđaja utvrđeno je da je požar na vozilu podmetnut. Na predmetnom vozilu, kao i na dva susjedna vozila koja su oštećena usljed požara, pričinjena je veća materijalna šteta. Sa lica mjesta prilikom vršenja uviđaja izuzeti su određeni predmeti i tragovi koji su dostavljeni u Forenzički centar radi vršenja potrebih vjestačenja, uz prethodno pribavljenu naredbu ODT u Nikšiću.

Policijski službenici CB Nikšić su u toku izviđajnog postupka, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju i rasvjetljavanju predmetnog krivičnog djela, identifikovali osumnjičenog M.J. i obezbijedili dokaze koji upućuju na osnov sumnje da počinio krivično djelo opšte opasnom radnjom – podmetanjem požara. Nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Na osnovu kriminalističke obrade sumnja se da je M.J. podmetnuo požar na navedenom vozilu prethodno ga polivši benzinom koji je donio sa sobom. Nakon polivanja ovog vozila, osumnjičeni je, kako se sumnja, polio manju količinu benzina i na asfaltnu podlogu a zatim inicirao požar.

"Protiv M.J. je, po nalogu nadležnog tužioca u ODT Nikšiću, tom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, s obzirom da se on nalazi na izdržavanju kazne zatvora zbog drugog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika