Crna hronika

Niko od advokata nije htio da brani Šišića i Jovović?

Nekoliko advokata odbilo je da, po službenoj dužnosti, brani Nermina Šišića osumnjičenog za smrt petnaestomjesečne bebe i njenu majku Jelenu Jovović, saznaje Portal Analitika. 
Niko od advokata nije htio da brani Šišića i Jovović?
Portal AnalitikaIzvor

Tokom dana biće dostupna zvanična informacija da li će neko od advokata prihvatiti tu dužnost.

Njima je juče određemo tužilačko zadržavanje do 72 sata, a niko ne sumnja da će sudija za istrage da odredi pritvor do 30 dana.

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović izjavio je za Portal Analitika da nema zvaničnu informaciju da je veliki broj advokata odbio da ih brani, ali je naveo da je i on čuo takve nezvanične informacije.

Kako je dodao, oni moraju imati branioca jer svako ima pravo na odbranu, bez obzira na krivično djelo koje je počinio.

Portal Analitika je od Višeg Tužilaštva pokušao da sazna da li je tačna informacija, ali još uvijek odgovor nijesmo dobili.

Šišić iz Tuzle, višestruki je povratnik u vršenju krivičnih djela.

Šišića je prošle godine, kako su izvijestili mediji iz BiH, uhapsila bosanska policija zbog sumnje da je pucao u jednog mladića. Šišić je takođe 2009. godine osumnjičen za tešku krađu.

Šišiću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je maksimalna kazna 40 godina. Osumnjičene je juče saslušao tužilac Zoran Vučinić, koji je saopštio da će istraga pokazati da li se osumnjičena Jelena Jovović može dovesti u vezu sa ubistvom.

Ona je za sad osumnjičena za za krivično djelo zanemarivanje porodičnih obaveza.

P.Z.

Portal Analitika