Fudbal

„Plavi“ remizirali sa ruskim Rostovom

Izabranici Vladimira Vermezovića su u drugom pripremnom meču u Antaliji remizirali sa ruskim Rostovom. „Plavi“ su bili više nego ravnopravan rival mnogo jačem protivniku, a nijesu iskoristili ni jedanaesterac.
„Plavi“ remizirali sa ruskim Rostovom
Portal AnalitikaIzvor

Današnjeg protivnika Budućnosti sa klupe predvodi čuveni Valerij Karpin, vezista koji je ime stekao igrajući u Primeri najviše za Seltu, a nakon Spartaka iz Moskve i Majorke od ove polusezone predvodi Rostov.

Štoperski tandem današnjeg protivnika Budućnosti činili su Ragnar Sigurdson koji je došao iz Fulama i njegov zemljak i kolega iz reprezentacije Islanda Sverir Ingason. Pored njih, danas je u špicu bio i treći reprezentativac Islanda Bjorn Sigurdarson. Uz njih, danas su utakmicu počeli ili ušli s klupe povremeni ili stalni reprezentativci Rusije, Moldavije i Poljske.

Na snagu Rostova i vrijednost ekipe nisu danas previše obraćali pažnju izabranici Vladimira Vermezovića. Naprotiv, Valerij Karpin posle današnje utakmice ima mnogo razloga za brigu, jer su fudbaleri Rostova jedinu priliku u prvom dijelu imali nakon greške Damjanovića kada je Sigurdarson izašao sam na Mijatovića, obišao ga i šutirao u praznu mrežu, ali je klizećim startom danas neprelazni Vladan Adžić spasio gol.

S druge strane, konstantnu prijetnju po gol Abajeva predstavljao je mladi Dušan Bakić, koji već treću utakmicu zaredom igra od početka i koji je danas opasno ugrožavao gol ruske ekipe.

Nakon njegovog ubacivanja i gužve u kaznenom prostoru srušen je Nikač, a loptu na bijelu tačku namjestio Raičević. Međutim, Abajev  je pročitao njegovu namjeru i uhvatio „živu“ loptu.

Četiri minuta kasnije ponovo ubacivanje Bakića, ali je Tučević u momentu kada je trebao da šutira izgubio ravnotežu i bilo je to sve vrijedno pomena u prvom poluvremenu.

rostovigra

Na startu drugog dijela Budućnost je zaigrala žustrije i za osam minuta uputila dva opasna udarca sa distance. Prvo je pokušao Nikač, a nakon toga Raičević, međutim lopta je u oba slučaja otišla nekoliko centimetara van okvira gola.

U 56. minutu Bakić je ponovo do ludila doveo svog čuvara i prošao uz gol aut liniju, uputio povratnu loptu ali su je fudbaleri Rostova izbacili u korner.

Ruski fudbaleri su u tom periodu teško dolazili do šanse da priđu šesnaestercu Mijatovića, a sve visoke lopte bile su lak plijen za zadnju liniju „plavih“ u kojoj je danas zbog sitne povrede Igumanovića na poziciji lijevog beka odličnu utakmicu odigrao mladi Bojan Roganović.

Balša Banović je uz Terzića na poziciji zadnjeg veznog odradio lavovski dio posla tokom čitave utakmice, a prvi šut u drugom poluvremenu ruski fudbaleri uputili su u 65. minutu kada je Gatcan iz slobodnog udarca šutirao pravo u Mijatovića.

U istom minutu na drugoj strani u šansi je bio Sekulić koji je zamijenio Nikača, a lopta je nakon njegovog udarca sa 20 metara otišla u ruke Abajeva.

Rostov je preko reprezentativca Uzbekistana Šoromudova imao priliku u 72. minutu nakon akcije veznog reda i ubacivanja na lijevu stranu, ali je on u punom trku loše šutirao i prebacio loptu visoko preko gola Mijatovića.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, a više razloga za zadovoljstvo imao je šef stručnog štaba Budućnosti Vladimir Vermezović.

- Zadovoljan sam kako se ekipa razvija, iz utakmice u utakmicu utisci su sve bolji. Rostov je izuzetno jaka ekipa, na ovim pripremama nemamo slabog protivnika, a danas smo im se suprostavili sa dosta mladih igrača na koje ozbiljno računam i koji su dosta blizu prvom timu. Mogli smo i bolje da prođemo rezultatski, ali rekao sam i ranije da nam je prioritet napredak ekipe i on je vidljiv, posebno u odnosu na dosadašnje pripremne utakmice. Vjerujem da je do napretka u igri došlo jer ekipa raste, a ne zbog stare boljke Budućnosti da protiv jačih protivnika igra bolje nego protiv uslovno slabijih. Prva ekipa se još uvijek ne zna, drago mi je što se kod fudbalera vidi želja za igrom, a prvih 11 će se znati tek nakon posljednje utakmice u Antaliji.

Budućnost 0:0 Rostov

Stadion sportskog kompleksa „Mardan Palas“

Budućnost: Mijatović, Đurišić, Adžić, Damjanović, Roganović, Banović, Terzić, Bakić (Camaj), Raičević (Mirković), Tučević (Vlaisavljević), Nikač (Sekulić)

Rostov: Abajev, Viluš, Paršivljuk, Sigurdson, Jonov, Ingason, Mogilevec, Čuperka, Skopincev, Sigurdarson, Gatcan

Igrali su još : Gošev, Djadin, Šoromudov, Kalačev, Majer, Dolgov

Portal Analitika