Fudbal

FIFA sa španskim zvaničnicima o miješanju Vlade u rad Fudbalskog saveza

Delegacija Svjetske fudbalske federacije (FIFA), predvođena generalnom sekretarkom Fatmom Samurom, sastala se danas sa zvaničnicima Španije kako bi razgovarali o zabrinutosti zbog miješanja Vlade u rad Fudbalskog saveza te zemlje.
FIFA sa španskim zvaničnicima o miješanju Vlade u rad Fudbalskog saveza
Sportski portaliIzvor

FIFA je prošle godine uputila pismo španskim fudbalskim zvaničnicima u kojima ih je podsjetila da sve članice te organizacije moraju samostalno da upravljaju svojim poslovima, bez miješanja treće strane.

To upozorenje je stiglo, po navodima medija, nakon pritiska vlasti da se održe izbori u Fudbalskom savezu Španije (RFEF) nakon hapšenja Anhela Marije Viljara.

Sastanku su prisustvovali Hose Ramon Lete, predsjednik Saveza za sport, ministar za obrazovanje, kulturu i sport Injigo Mandes de Vigo i Huan Luis Larea, koji je trenutno na čelu španske fudbalske federacije.

Detalji tog sastanka nijesu objavljeni.

Španska policija je jula prošle godine uhapsila tadašnjeg predsjednika Fudbalskog saveza Španije Viljara, njegovog sina i još dvojicu fudbalskih zvaničnika. Oni su optuženi za korupciju, zloupotrebu sredstava, falsifikovanje dokumenata.

Suspenzija Fudbalskog saveza Španije mogla bi da dovede i do isključenja reprezentacije te zemlje sa predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Portal Analitika