Abiznis

Fond PIO odobrio 35.000 eura pomoći pogođenima zemljotresom

Povodom zemljotresa koji je pogodio sjever Crne Gore i počinio materijalnu štetu, Upravni odbor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore je donio odluku o pružanju finansijske pomoći u iznosu od 35.000 eura.
Fond PIO odobrio 35.000 eura pomoći pogođenima zemljotresom
Portal AnalitikaIzvor

''Povodom zemljotresa koji je pogodio sjever Crne Gore i počinio znatnu materijalnu štetu na objektima koja koriste opštinska udruženja i stambenim objektima koje koriste penzioneri u opštinama Plav, Gusinje, Andrijevica i Berane, Upravni odbor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore je na sjednici održanoj 31. januara 2018. godine donio 0dluku o odobravanju sredstava na ime finansijske pomoći u iznosu od 35.000 eura, radi sanacije nastalih šteta na tim objektima'', navodi se u saopštenju fonda PIO.

Kako dodaju, sredstva će se realizovati preko Saveza udruženja penzionera Crne Gore, koji će koordinirati cjelokupnu aktivnost sa opštinskim udruženjima i relevantnim državnim organima, zaduženim za procjenu štete, a raspored sredstava po opštinama će se izršiti shodno izvještajima o nastalim štetama.

Portal Analitika