Politika

BS zadovoljna rezultatima izbora u Beranama i Ulcinju

Bošnjačka stranka je na lokalnim izborima u Ulcinju i Beranama postigla odličan rezultat i po prvi put od osnivanja 2006. godine uspjela da ostvari parlamentarni status u tim opštinama, saopšteno je iz te stranke.
BS zadovoljna rezultatima izbora u Beranama i Ulcinju
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da su na lokalnim izborima u Ulcinju osvojili 339 glasova što je za 182 glasa više u odnosu na broj glasova osvojenih na parlamentarnim izborima 2016. godine.

Kako dodaju, nažalost, koalicija „Berane Pobjeđuje“ – DPS-SD-BS nije uspjela da osvoji dovoljan broj mandata za formiranje lokalne vlasti u opštini Berane, ali su veoma zadovoljni činjenicom da  je Bošnjačka stranka uspjela osvojiti jedan odbornički mandat, te će, shodno tome, interesi bošnjačkog naroda, po prvi put, biti zastupani u lokalnom parlamentu od strane autentičnih političkih predstavnika.

„Raduje nas potvrda da su Bošnjaci u Crnoj Gori prepoznali zalaganja i politiku koju je Bošnjačka stranka sporovodila u prethodnom periodu, i sigurni smo da će se takav trend nastaviti i na lokalnim izborima koji će uslijediti“, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika