Košarka

Odlučujuća misija za EP

Košarkašice Crne Gore danas počinju pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Slovačke i Islanda, koji se igraju 10. i 14. februara u Podgorici.
Odlučujuća misija za EP
ArenaIzvor

 Selektor Roberto Injiges odlučio se da umjesto Ane Poček, koja je povrijeđena i Glori Džonson (igra sa Guangdongom četvrtfinale u Kini protiv Ksinđianga) pozove Teodoru Sarić iz Lovćena i Anđelu Bigović, članicu Budućnost Bemaxa.

Inače, na spisku osim Bigović i Sarić nalaze se od ranije – plejmejeri Božica Mujović (Budućnost Bemax), Jelena Vučetić (Kazanočka - Rusija), Snežana Aleksić (Valensija - Španija); bekovi Jovana Pašić (Bambibre - Španija), Dragana Živković (Budućnost Bemax), Milena Jakšić (Budućnost Bemax); krila Milica Jovanović (Kampus promete - Španija), Irena Matović (Beočin - Srbija); krilni centri Jelena Dubljević (Galatasaraj - Turska), Kristina Raković (Bambibre - Španija), centar Nataša Popović (Reims - Francuska).

S obzirom na to da su neke igračice sinoć imale utakmice sa svojim klubovima, jasno je da danas neće biti sve reprezentativke na okupu. ,,Crvene“ su, inače, 11. novembra savladale Island u Rejkjaviku 84:62, a zatim u Podgorici četiri dana kasnije BiH (76:55).

Sada imaju priliku da sa još dvije pobjede u dvorani ,,Verde“ već nakon drugog ciklusa i teoretski osiguraju plasman na peto uzastopno EP.

Portal Analitika