Politika

Vlast formiraju "Zdravo Berane" i Demokrate

Koalicija DPS-SD-BS osvojila je 17 mandata na izborima u Beranama, ali će koalicionu vlast formirati koalicija "Zdravo Berane" i Demokrate koje su osvojile 14, odnosno četiri mandata, pokazuju nezvanični podaci. Beranski parlament ima ukupno 35 odborničkih mjesta.
Vlast formiraju "Zdravo Berane" i Demokrate
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac liste Berane pobjeđuje Bogdan Fatić  je saopštio da je DPS osvojio 17 mandata.
"Pojedinačno imamo najviše glasova, 7850 glasova, za 1600 glasova više nego koalicija Zdravo Berane", kazao je Fatić.

Lider koalicije "Zdravo Berane" Dragoslav Šćekić saopštio je da su na osnovu 98 odsto prebrojanih listiića "Zdravo Berane" i Demokrate osvojile ukupno 18 mandata, a koalicija oko DPS-a 17 mandata.

On je kazao da treba sačekati, jer postoji mogućnost da na osnovu Dontovog metoda može doći do preraspodjele i da koalicija koju predvodi može osvojiti jedan mandate više u odnosu na Demokrate.

"Mi smo očekivali da će građani prepoznati odgovaran rad. Pokazali da smo odgovorno radili i da gradjani nikada neće pogaziti čast bez obzira na pare i pritiske", kazao je on.

Lider Demokrata Aleksa Bečić proglasio je pobjedu opozicije u Beranama jer imaju ukupno 18 od 35 mandata.

On je saopštio je da je koalicija oko DPS-a osvojila 45 odsto glasova, "Zdravo Berane" oko 37, a Demokrate 11 odsto. U mandatima DPS 17, Zdravo Berane 14 i Demokrate 4 mandata.

Isti rezultati su stigli nakon 100% obrađenog biračkog tijela iz štabova koalicije "Zdravo Berane" i Demokrata.

To su uz koaliciju oko DPS jedine liste koje ulaze u lokalni parlament u Beranama.

Portal Analitika