Politika

KNEŽEVIĆ: Brajović mora biti procesuiran zbog lažnog svjedočenja

Predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević izjavio je da tužiteljka Romina Vlahović mora procesuirati predsjednika Skupštine Ivana Brajovića zbog lažnog svjedočenja u slučaju "Ramada".
KNEŽEVIĆ: Brajović mora biti procesuiran zbog lažnog svjedočenja
Portal AnalitikaIzvor

"Nakon što je Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda u slučaju Ramada i osudio Nebojšu Obradovića na tri mjeseca uslovne kazne konstatujući u obrazloženju prvostepene presude da je između ostalih svjedoka odbrane i Ivan Brajović dao iskaz " koji nema utemeljenja u provedenim dokazima" , jasno je da sad tužilac Romina Vlahović mora procesuirati predsjednika Skupštine zbog lažnog svjedočenja. Naime, davanje lažnog iskaza u krivičnom postupku iz člana 389, stav 3 Krivičnog zakonika podrazumijeva da tužiteljka Vlahović napiše optužni predlog protiv svjedoka odbrane koji su lažno svjedočili. Pošto je Romina Vlahović ekspresno pokrenula krivični postupak protiv četvoro poslanika DF -a koji su u holu Skupštine uznemirili Luiđa Škrelju, Boba Radunovića, Miška Vukovića i Aleksandru Vuković, očekujem da već u ponedeljak uputi dopis Administrativnom odboru za skidanje imuniteta Ivanu Brajoviću", naveo je Knežević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodao, pošto je Viši sud u obrazloženju konstatovao da je predsjednik Skupštine dao lažan iskaz Vlahović ne mora više da obavlja uviđaj, već samo da postupi po Krivičnom zakoniku.

"Takođe očekujem da Brajović pozove sve poslanike da glasaju za skidanje njegovog imuniteta i da na sudu, poput lidera i poslanika DF -a dokazuje svoju nevinost. Iako je parlamentarna većina na čelu sa Ivanom Brajovićem liderima DF -a osim ukidanja imuniteta odredila i pritvor, mi nećemo dozvoliti da se Brajoviću određuje i pritvor, već da mu kolege iz parlamentarne većine samo ukinu imunitet kako bi odgovarao zbog toga što je lagao na sudu. Vjerujem da će i Luiđ Škrelja, od milošte zvani Ljubo, upola pokazati ažurnost u zakazivanju sjednice Administrativnog odbora kao kad je liderima DF -a ukidan imunitet ili kad je smjenjivao članove Savjeta RTCG. Znajući njegovo poštenje i privrženost Ustavu nemam dilemu da će čim iskoči iz Q7 pročitati odluku o ukidanju imuniteta Ivanu Brajoviću i kao Dok Holidej odjahati tiho u skupštinski restoran. A pošto ovih dana različita udruženja sudija i tužilaca lamentiraju zbog izjava lidera DF -a kunući se da su im Ustav i Zakon jedini gospodari, evo im prilike da to dokažu na djelu u slučaju Ivana Brajovića. Ili crnogorsko pravosuđe postoji samo da bi se progonio DF i kako bi se korumpirani tužioci i sudije utrkivali ko će na veću zatvorsku kaznu osuditi lidere DF - a ne bi li "zakučili" još neki stan ili bespovratni kredit", istakao je Knežević. 

Portal Analitika