Politika

Zdravo Berane i Demokrate nova vlast u Beranama, u Ulcinju DPS i Forca najviše mandata

Koalicija “Zdravo Berane” i Demokratska Crna Gora činiće vlast u Beranama, nakon što su na današnjim lokalnim izborima u tom gradu osvojili 14, odnosno četiri mandata, što je 18 mandata u odnosu na 17 mandata koalicije DPS- SD-BS. U Ulcinju DPS i Forca imaju devet mandata, koalicija “Probudi se Ulcinju” ima sedam, po tri mandata DUA i SD, a dva je uzela GP URA. Tok lokalnih izbora ste mogli uživo da pratite na Portalu Analitika.  Iz CEMI-ja su poručili da je nepravilnosti bilo na četiri biračka mjesta u Ulcinju, dok su iz Opštinske izborne komisije to demantovali.






Zdravo Berane i Demokrate nova vlast u Beranama, u Ulcinju DPS i Forca najviše mandata
Portal Analitika, Pr Centar, Mina, TVCG, Cemi, Antena MIzvor

 

22.53 CEMI je saopštio preliminarne rezultate na osnovu 100 odsto prebrojenih glasova.

DPS i Forca osvojili su po devet mandata, "Probudi se Ulcinju" 7, SD i DUA po tri, URA 2 mandata.

Koalicija SNP-DF, Demokrate, BS i SDP ostali su bez mandata. 

22.45 Zatvorena i preostala biračka mjesta u Ulcinju, u toku je brojanje glasova.

22.33 Na osnovu obrađenih 35 biračkih mjesta u Ulcinju je DPS osvojio 9 mandata, SD-u je pripalo 3 mandata, DUA ima 3 mandata, Forca 9 mandata, lista "Probudi se Ulcinju" 7 mandata, GP URA 2 mandata.

22.25 Lider Demokrata Aleksa Bečić proglasio je pobjedu opozicije u Beranama i naglasio da je zahvaljujući Demokratama sačuvana opoziciona vlast u tom gradu.

“Demokrate su izašle prvi put samostalno i uzele četiri mandata. Nijesu DPS-u Berane bitne zbog lokalnih, već zbog predsjedničkih izbora. Rezultati glasanja su veliki udarac za DPS i njenog predsjednika”, kazao je Bečić.

22.14

Na osnovu 98 odsto obrađenog biračkog tijela, koalicija Zdravo Berane osvojila je 14 mandata, Demokrate četiri, a DPS 17 mandata.

21.45

Andrija Nikolić iz DPS-a kaže na osnovu 30 odsto prebrojanih glasova u Beranama njegova partija ima 18 mandata.

21:01 Cemi je obradio rezultate iz 14 od 37 glasačkih mjesta, prema kojima SD ima tri mandata, DUA dva, Demokrate jedan, Forca šest, URA jedan, DPS 11, koalicija oko Demokratskog saveza devet, dok Bošnjačka stranka, SDP i koalicija SNP-DF nijesu osvojili nijedan mandat.

20.30 Na lokalnim izborima u Ulcinju do 20 sati glasalo je 62,74 odsto građana sa pravom glasa, a glasanje još uvijek traje na dva biračka mjesta, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

19.30 Građanski pokret URA uputio je zvanični poziv Opštinskoj izbornoj komisiji Berane da izađe na teren, na biračko mjesto broj 11 u mjestu Hareme na kojem je primijećen predsjednik Opštine Petnjica i funkcioner DPS-a Samir Agović.

Oni sumnjaju da je Agović uticao na izbornu volju građana i time onemogućivao slobodno izjašnjavanje građana.

Navode i da su na tom biračkom mjestu primjećivane izborne neregularnosti tokom cijelog dana.

19:15 - Na lokalnim izborima u Ulcinju do 19 sati glasalo je 59,9 odsto građana sa pravom glasa, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje. Procjene govore da je u Beranama do 18 h glasalo 65 odsto birača.

18:30 - Demokrate tvrde da na biračkom mjestu broj 41 „Bubanje“ u Beranama, zamjenik člana ispred DPS-a, Radomir Bubanja na udaljenosti od 10 metara vodi evidenciju izašlih birača u svom vozilu. Na priloženim fotografijama jasno se vidi vozilo, ali i spiskovi sa evidencijom izašlih birača. Na navedeni način imenovani čini povredu prava opredjeljenja građana pri glasanju, što je kao krivično djelo predviđeno članom 184 Krivičnog zakonika Crne Gore. Takođe, navedene radnje imenovani vrši kao član biračkog odbora, čime je ovo djelo ima i kvalifikovani oblik. Bubanja, dakle posjeduje paralelne spiskove na kojima vodi evidenciju u korist Demokratske Partije Socijalista koju predstavlja kao član biračkog odbora.

received-10214266615155834

18.20 Posmatrači Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), njih 66,7 odsto, ocijenjuje da su biračka mjesta na lokalnim izborima u Ulcinju nedovoljno pristupačna za osobe sa invaliditetom.

18.19 Šef posmatračke misije Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), Bojan Božović, kazao je da su, na pojedinim biračkim mjestima u Ulcinju, kod glasanja putem pisma, evidentirane nepravilnosti, jer je, kako je rekao, bilo manje povjerenika nego što je predviđeno zakonom.

Evidentno je, kako je rekao i da na pojedinim biračkim mjestima članovi biračkih odbora koriste mobilne telefone.

“Zbog toga, još jednom apelujemo i nadamo se da će se ta praksa prekinuti, kako ne bi dolazilo do kršenje izbornih radnji”, naveo je Božović.

17.50 Na lokalnim izborima u Ulcinju, za glasanje putem pisma, prijavljeno je 607 birača, pokazuju preliminarni podaci Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Na prethodnim lokalnim izborima održanim 2014.godine 687 birača je bilo prijavljeno, a na parlamentarnim koji su održani 2016.godine 442 birača.

17:33 - Na lokalnim izborima u Ulcinju do 17 sati glasalo je 50,2 odsto građana sa pravom glasa, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje.

izlaznost-u-17h-mne-alb

 

17:28 - Na izborima u Beranama do 16 sati glasalo 57 odsto birača

16:47 Centru bezbjednosti Berane do sada su podnjete četiri prijave koje su se odnosile na navodna krivična djela protiv izbornih prava, odnosno na tzv. kupovinu glasova. Iz policije je saopšteno da će podnijeti krivične prijave nadležnom tužiocu protiv svih osoba za koja se ispostavi da su lažno prijavila krivična djela protiv izbornih prava.

16:03 Na biračkom mjestu 35 predstavnik Force se žalio da povjerenik, koji učestvuje u proceduri glasanja putem pisma, uopšte nije za to ovlašćen, objavio je CEMI. Na BM 17 i BM 24 se koriste po tri povjerenika za birače koji žele da glasaju putem pisma a zakonska obaveza je da moraju biti 4 člana, javlja CEMI.

16:00 - U Ulcinju je do 15 sati glasalo  35 odsto birača, saopštila je seketarka ulcinjske Opštinske izborne komisije (OIK), Vesna Gačević Rogova.

Gačević Rogova je, u izjavi za PR Centar, kazala da izborni dan u Ulcinju protiče relativno mirno i da su sva biračka mjesta, osim biračkog mjesta 31, otvorena na vrijeme.

“Biračko mjesto 31 otvoreno je sa dva sata zakašnjenja, zbog toga što Javno kumunalno preduzeće nije bilo otvorilo objekat. Ali smo od predsjednika biračkog odbora obaviješteni da je za dva sata, glasanje na tom biračkom mjestu produženo. Dakle, umjesto u 20 sati, to biračko mjesto biće zatvoreno u 22 sata”, pojasnila je Gačević.

15:45 - U Beranama je do 15 sati glasalo 45 odsto birača, podaci su OIK-a.

15:05 - FORCA ukazuje na kupovinu glasova građevinskim materijalima

"Jutros, naši aktivisti su uočili nekoliko kamiona u Ulcinju natovareni sa stubovima i drugim građevinskim materijalom sa registarskim tablicama opština udaljenih od Ulcinja. Naravno da se radi o nelegalnoj i sumnjivoj aktivnosti za nedjelju koja je neradni dan i može se objasniti samo sa pokušajima obezbijeđivanja glasova i korupciji birača. I u prethodnim izborima, mi smo oktrili i ukazali na flagrantne slučajeve kupovine glasova građevinskim materijalom", saopšteno iz FORCA-e

materijal1

15:00 - Demokratska partija socijalista saopštila je da ke lider URA-e Dritan Abazović doveo jurišnike iz drugih gradova.

"Ogromna je sramota što je baš Abazović taj koji je u Ulcinj doveo svoje „jurišnike“ iz drugih gradova da, zajedno sa nosiocem liste URA za Ulcinj Omerom Barjaktarijem, upadaju na privatne posjede Ulcinjana, formiraju „straže“ ispred kuća i zavađaju građane. Između ostalog, Barjaktari i još nekolicina ljudi iz URA, snimljeni su na privatnom posjedu pored kuće Ljora Nrekića, nosioca liste „Ulcinj pobjeđuje – Ulqini fiton“ i predsjednika OO DPS Ulcinj. Očigledan je pokušaj zastrašivanja i uznemiravanja porodice Nrekić i njihovih komšija, ali i drugih časnih Ulcinjana, koji su danas izloženi različitim pritiscima „jurišnika“ iz URA", kažu u DPS-u.

dps

14:15 - Vozila bez registarskih oznaka primijećena su danas i u Ulcinju. Fotografije koje šaljemo u prilogu prikazuju automobile bez tablica u neposrednoj blizini Biračkog mjesta 26, koje se nalazi u prostorijama O.Š "Boško Strugar", saopštile su Demokrate.

vozila

14:09 -Predsjednik OIK-a Berane Vladimir Obradović saopštio je da im je do sad stigao jedan prigovor, koji su uputile Demokrate.

"OIK je poslao svoje članove na lice mjesta. Za sada nemam više informacija", kazao je Obradović za TVCG.

On je kazao da se na biralištima u selima u kojima je nestala struja sa elektronske prešlo na vizuelnu identifikaciju birača.

"Smatramo da u ovom trenutku nema nepravilnosti. OIK će o svim detaljima biti upoznat nakon pregleda zapisnika sa tih biračkih mjesta", kazao je Obradović.

13:25 - Izlaznost do 13 sati na lokalnim izborima u Ulcinju je 29,1%, podaci su CEMI-ja.

13:24 CeMI demantovao OIK da je biračko mjesto Hollegro otvoreno na vrijeme

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) demantovao je Opštinsku izbornu komisiju (OIK) Ulcinj da je biračko mjesto br. 2 (Hollegro) otvoreno u 7 sati i da je otvaranje tog biračkog mjesta izvršeno u skladu za zakonskim obavezama.

Akreditovani posmatrač kao i članovi mobilnog tima CeMI-ja su se uvjerili da je rad na biračkom mjestu 2 otvoreno sa gotovo 20 minuta kašnjenja, da su u 7 sati na biračkom mjestu broj 2 od članova biračkog odobra bili prisutni samo predsjednik i jedan član, te da je i predsjednik biračkog odbora pozvao Opštinsku izbornu komisiju da bi ih obavijestio o ,,petnaestominutnom kašnjenju”.

Predsjednik biračkog odbora nije dozvolio televizijskoj ekipi PR Centra da snimi neadekvatno stanje na biračkom mjestu na koje su upozorili posmatrači CeMI-ja.

“Ovom prilikom pozdravljamo aktivnosti OIK-a koji su, i pored bespotrebnog negiranja da je mjesto neadekvatno osvijetljeno kako ističe CeMI, obezbjedili prisustvo ,,pojačane svjetlosti” kako bi se uklonio nedostatak na koji je CeMI  skrenuo pažnju.  Problem sa ovim mjestom je što je organizovano u prostoru diskoteke, pa samim time je rasvjeta prilagođena osnovnoj djelatnosti objekta, sa prigušenim svjetlima, a ne nikako mjestu u kome se na transparentan način treba obavljati izborni process”, kaže se u reagovanju CeMI-ja.

Iz te organizacije upozorili su da to nijesu jedina mjesta koja ne predstavljaju adekvatan izbor za sprovođenje glasanja, o čemu će, kako su saopštili, detaljno obavijestiti javnost.

“Što se tiče biračkog mjesta br. 6, predsjednik OIK-a je sebe demantovao riječima da su glasački listići naknadno prebrojavani jer se ta radnja morala izvršiti značajno prije zakonskog roka za otvaranje odnosno prije 7 sati. Zato je glasanje na pomenutom biračkom mjestu kasnilo gotovo sat vremena iako je broj listića na kraju ipak bio ispravan“, navodi se u reagovanju.

Iz CeMI-ja su pojasnili da otvoreno biračko mjesto znači da su sve radnje za pripremu glasanja obavljene prije planiranog početka glasanja odnosno prije 7 sati, odnosno glasanje omogućeno u to vrijeme, „a ne da je neko od članova biračkog odbora prisutan na biračkom mjesto odnosno da obavlja pripremne radnje nakon 7 sati, kao recimo što su u ovom slučaju brojali glasačke listiće“.

„Zakonska obaveza je da svi članovi biračkih odbora budu na biračkim mjestima dva sata prije otvaranja biračkog mjesta upravo da ne bi dolazilo do kašnjenja do kojih je došlo u pomenutim slučajevima. Umjesto obmanjivanja javnosti očekujemo da predsjednik OIK uloži više napora u ispunjavanje zakonskih obaveza koje prostiču iz nadležnosti Opštinske izborne komisije“, poručili su iz CeMI-ja.

13:00 - Policija će podnijeti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje nakon sto je provjerom na licu mjesta utvrđeno da su Demokrate saopštile dezinformacije navodeći da DPS u dva objekta u Beranama “kupuje glasove”.

Uprava policije potvrdila je da je sa ovim slučajem upoznat i tužilac.

“Preduzeli smo konkretne mjere, provjerili navode i utvrdili da se radi o klasičnoj dezinformaciji, uznemiravanju građanja i lažnom rijavljivanju. Iz tog razloga, policija će preduzeti dalje mjere i podnijeti krivičnu prijavu protiv osoba koje su lažno prijavile ovaj slučaj”, kazali su iz Uprave policije.

12:40 - Do 12 sati u Beranama je glasalo 36,7 odsto birača saopštio je Vladimir Obradović iz Opštinske izborne komisije.

Kako  je kazao nijesu zabilježene nikakve nepravilnosti.

12:15 - Predsjednik OIK Pjetar Ljuljđuraj, kazao je za TVCG da je do 12 sati glasalo 13,5 odsto birača u Ulcinju. On je saopštio i da dosadašnje nepravilnosti ne mogu uticati na regularnost izbornog procesa.

11:40 Nosilac liste koalicije "Zdravo Berane" i aktuelni predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, iskoristio je svoje biračko pravo u mjestu Beranselo.

dado

11:30 - Svoje glasačko pravo iskoristio je nosilac liste “Berane pobjeđuje- Milo Đukanović - DPS, SD, BS”, Bogdan Fatić, koji je glasao u mjestu Pešca.

bogdan

11:20 Nosilac liste Demokrata na izborima u Beranama, Goran Folić, iskoristio je svoje biračko pravo jutros u 10 sati, na biračkom mjestu u prostorijama Polimskog muzeja.

folic

11:07 -Na lokalnim izborima u Ulcinju do 11 sati glasalo je 13,3 odsto građana sa pravom glasa, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje.

11:00 -Demokratska Crna Gora je danas saopštila, da su otkrili, zabilježili i prijavili navodne punktove za kupovinu glasova u beranskim mjestima Budimlje i Buče.

"Obavještavamo javnost da je na 50 metara od biračkog mjesta u mjestu Buče, u Beranama, otkriven štab DPS u kojem se sprovode nelegalne aktivnosti. Štab je stacioniran u kući Radovana Golubovića, koji je u bliskom srodstvu sa Vukom Golubovićem, bivšim predsjednikom Opštine Berane i funkcionerom DPS-a", saopštile su Demokrate. 

Buče kuća Radovana golubovića punkt DPS

Ispred kuće se nalaze dva vozila bez registarskih oznaka.

10:45 -U Beranama je do deset sati glasalo 14,5 odsto birača a neregularnosti nije bilo, rekao je predsjednik Opštinske izborne komisije, Vlado Obradović.

10:40-  Prvi glasač na biračkom mjestu broj 31 “Javno komunalno preduzeće” u Ulcinju, čekao je više od sat i po da to biračko mjesto bude otvoreno. Biračko mjesto broj 31. otvoreno je  u 9 sati i jedan minut, nakon dva sata kašnjenja.

Predsjednik biračkog odbora Ljubo Lukić kazao je za PR Centar da je u trenutku snimanja u “velikoj gužvi” i da će o razlozima kašnjenja govoriti kasnije.

Prema podacima posmatrača Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), biračko mjesto broj 31 nije moglo da bude otvoreno jer članovi biračkog odbora nijesu imali ključeve.

Građanin, koji je prvi glasao na biračkom mjestu broj 31 kazao je da je ispred vrata čekao sat i po.

“Ne znam tačan razlog zbog kojeg je kasnilo otvaranje biračkog mjesta. Ja sam bio prvi birač, glasao sam i to je to”, rekao je glasač.

Prema podacima CeMI-jevih posmatrača, na biračkom mjestu Hollegro broj 2 nijesu bili ispunjeni tehnički uslovi za realizaciju izbornog procesa, jer prostorija nije dovoljno osvjetljena.

Članovi biračkog odbora na mjestu broj 2, nisu željeli da daju izjavu za PR Centar, a nije im bilo dozvoljeno ni snimanje tog biračkog mjesta.

10:00 - Glasanje na biračkom mjestu broj 5 je obustavljeno zbog, kako javlja CEMI, bilborda koji se nalazi u blizini biračkog mjesta. 

9:40  Na lokalnim izborima u Ulcinju do devet sati glasalo je 2,8 odsto građana sa pravom glasa, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje. 

Četiri biračka mjesta nijesu otvorena na vrijeme, od kojih je biračko mjesto broj 31 Javno komunalno preduzeće otvoreno poslije devet časova, sa zakašnjenjem od dva sata i šest minuta.

9:06 - Biračko mjesto broj 31 Javno komunalno preduzeće još uvijek nije otvoreno, saopšteno iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI). Građani čekaju ispred biračkog mjesta da glasaju.

bm

8:29 -  Najbrojnije biračko mjestu u Ulcinju, Centar za kulturu broj 29, otvoreno je na vrijeme, a prvi birač, koji je glasao u sedam sati i dva minuta, poručio je da očekuje da će izborni dan proteći bez neregularnosti.

Prvi birač na izbornom mjestu Centar za kulturu broj 29, Gojko Nikolić, kazao je da je osjetio građansku dužnost da prvi dođe i otvori glasačku kutiju.

„Sve sam provjerio po protokolu, kako to ide i zapečatio kutiju. Potpisao sam kontrolni list i to je bilo sve“, kazao je Nikolić.

On je rekao da očekuje da će sve proći u najboljem redu, kako „znamo mi Ulcinjani“.

„Nadam se da će sve proći u najboljem redu, mirno, fino, kako znamo mi Ulcinjani da budemo mirni, pitomi, dobronamjerni. Nadam se da će pobijediti najbolji“, kazao je Nikolić.

gojko-nikolicPredsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu Cenar za kulturu broj 29, Fuad Lamoja, kazao je da očekuje da će izborni dan proteći bez problema.

„Prvi glasač je glasao u sedam sati i dva minuta. Na ovom biračkom mjestu, na spisku su upisana 973 glasača“, naveo je Lamoja.

8:18 - Posmatrači CEMI- ja javljaju da biračko mjesto broj 31 Javno komunalno preduzeće u Ulcinju još uvijek nije otvoreno. Čekaju ključeve od prostorija. Dio građana je morao da se vrati, nije imalo uslova da glasa.Biračko mjesto broj 2 Holegro: Pečaćenje kutije radio poosmatrač Force kako on kaže pridruženi član biračkog odbora. Biračko mjesto radi u lošim uslovima – u diskoteci, slabo osvjetljenje. To biračko mjesto otvoreno je sa zakašnjenjem od 15 min. Prije otvaranja bio je prisutan samo predsjednik i jedan član biračkog mjesta, koriste se mobilni telefoni.

lokalni

8:00 -Sva birališta u Beranama jutros su otvorena u 7 sati i nijesu zabilježene nikakve nepravilnosti saopštio je za Antena M Vladimir Obradović iz Opštinske izborne komisije. Prvi presjek izlaznosti biće poznat oko 10 časova.

7:00 - Počelo glasanje u Beranama i Ulcinju

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, biračko pravo u Beranama ima 23.681, a u Ulcinju 19.869 građana.

Na izborima u Beranama učestvovaće po tri koalicije, stranke i grupe građana.

Koaliciju „Zdravo Berane“ čine Socijalistička narodna partija (SNP), Demokratski front (DF), Srpska stranka i Ujedinjena Crna Gora, a u koaliciji "Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS - SD -BS" su Demokratska partija socijalista, Socijaldemokerate i Bošnjačka stranka.

Treću koaliciju čine Socijaldemokratska partija (SDP) i Demos.

Na izborima u Beranama samostalno će nastupiti Demokratska Crna Gora, URA i Stranka pravde i pomirenja.

U izbornoj trci, u nedjelju, učestvovaće i nezavisne liste građana "Riječ - Vladimir Bato Đurišić“, „Glas naroda za Berane“ i „Zorka Brakočević – Napredno Berane“.

Na izborima u Ulcinju učestovaće deset lista, od kojih su dvije koalicije.


Na glasačkom listiću prva će biti lista “Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Ulcinj”, druga „Srcem naprijed DUA“, na trećem mjestu naći će se Bošnjačka stranka „Me zemër përpara“.

Četvrta lista je „Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede, a ne podjele“, slijede “Forca – Odbranimo Budućnost”, koalicija SNP - DF „Za zdravi Ulcinj - Građanski hrabro“.

Na biračkom listiću slijede „SDP - Ranko Krivokapić - Da oživi Ulcinj“, lista “Probudi se Ulcinju“ koju čine Demokratska partija, Perspektiva i Demokratski savez u Crnoj Gori.

Na pretposljednjem mjestu na listiću naćiće se „URA ulqini gjeneratave të reja – Ulcinj novim generacijama – mr Dritan Abazović“, a posljednjem lista „Ulcinj pobjeđuje – Ulqini Fiton - Milo Đukanović“.

Rezultati prošlih izbora: Na prošlim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma u Beranama odr­ža­nim mar­ta 2014. go­di­ne, na ko­jim se bi­ra­lo 35 od­bor­ni­ka, ko­a­li­ci­ja SNP-DF pod nazivom  „Zdra­vo Be­ra­ne” osvo­ji­la je ukup­no 8.271 glas, što joj je do­ni­je­lo 18 man­da­ta i mo­guć­nost da for­mi­ra lo­kal­nu vlast. Li­sta " Be­ra­ne pobjeđije" Mi­lo Đu­ka­no­vić uknji­ži­la je 7.725 gla­so­va, na osno­vu če­ga je u lo­kal­nom par­la­men­tu pred­sta­vlja 17 od­bor­ni­ka. Niko od ostalih političkih subjekata nije ušao u gradski parlament.

Ove godine DPS nastupa u koaliciji sa SD-om i Bošnjačkom strankom u koaliciji "Berane pobjeđuje"

Na prošlim lokalnim izborima u Ulcinju najviše mandata je osvojila Demokratska partija socialista (DPS) – 3177 glasova ili 9 mandata, Nova demokratska snaga Forca (Forca) – 2928 glasova ili  8 mandata, Koalicija “Zajedno za buducnost Ulcinja” – 2336 glasova odnosno 7 mandata, Demokratska unija Albanaca (DUA) – 1057 glasova ili 3 mandata

Socialdemokratska partija (SDP) – 817 glasova- 2 mandata, Pozitivna Crna Gora – 675 glasova ili 2 mandata, i Socialisticka narodna partija (SNP) – 477 glasova odnosno jedan mandat, i Demokratski front sa osvojenih 388 glasova  i kome je pripao jedan mandat.

Portal Analitika