Fudbal

Junajted iskoristio kiks Sitija

Mančester Junated uspio je da iskoristi kiks gradskog rivala Sitija jer je u tradicionalnom subotnjem terminu savladao Hadersfild – 2:0 (1:0).
Junajted iskoristio kiks Sitija
b92Izvor

Ekipa Žozea Murinja dominirala je na Old Trafordu, u meču 26. kola Premijer lige, ali je tek u drugom poluvremenu uspjela da probije bunker gostiju.

Poslije tačno deset minuta igre u nastavku, odnosno akcije po lijevom krilu i centaršuta Huana Mate – Romelu Lukaku pravovremeno utrčava na prvu stativu i šalje loptu u bliži ugao.

I definitivan trijumf za smanjenje ogromnog zaostatka za 'Građanima' potvrdio je Aleksis Sančes u 68. minutu, ali tek iz drugog pokušaja. 

Čileanac je u svom drugom susretu u dresu 'Crvenih đavola' u nacionalnom šampionatu uspio da postigne prvi pogodak. Najprije se izborio za penal, potom se oglušio o najstarije fudbalsko pravilo, ali je ipak uspio da odbitak, poslije odbrane Jonasa Losija, smjesti iza leđa danskog čuvara mreže. 

S druge strane, Sautempton, na gostovanju je sa 3:2 posle preokreta pobijedio Vest Bromič Albion.

Domaćin je poveo golom Ahmeda Hegazija u četvrtom minutu, da bi Sautempton izjednačio golom Marija Lemine u 40, a preokret je donio Džek Stefens samo tri minuta kasnije. 

Gosti su pitanje pobjendika praktično riješili u 55. minutu golom Džejmsa Vord-Prauza, a konačnih 2:3 postavio je Hose Rondon. 

Sautemtpon je tako prekinuo seriju od 12 utakmica bez trijumfa u Premijer ligi i sada sa 26 bodova zauzimaju 14. mjesto, dok je VBA posljednji sa 20. 

Bornumt je takođe poslije preokreta poijbedio Stouk sa 2:1, a golove za trijumf postigli su Džošua King u 70. i Lis Muse u 79. minutu. Prethodno je Stouk poveo pogotkom Džerdana Šaćirija. 

'Trešnjice' su poslije šokantnog trijumfa na Stamford Bridžu uspjeli da nastave sa dobrom formom, pa su sada deseti na tabeli. 

Brajton je sa 3:1 pobijedio Vest Hem, dok su Lester i Svonsi igrali neriješeno 1:1.

(foto: gettyimages)

Portal Analitika