Fudbal

Barnli odolio Sitiju

Fudbaleri Barnlija priredili su veliko iznenađenje na otvaranju 26. kola Premijer lige remiziravši sa liderom Mančester Sitijem 1:1.
Barnli odolio Sitiju
b92Izvor

Djelovalo je da će "građani" odnijeti tri boda sa Turf Mura, uprkos mučenju na tradicionalno teškom gostovanju na ovom terenu, jer je bek Danilo sjajnim udarcem donio vođstvo u 22. minutu.

Međutim, osam minuta prije kraja Johan Gudmundson je krunisao hrabru igru domaćina i uz malo sreće savladao Edersona za podjelu plena.

Tragičar meča je bio Rahim Sterling koji je 20 minuta prije kraja pri 1:0 promašio bukvalno nemoguće. Napadač Sitija je sa svega 2-3 metra loptu poslao pored nebranjenog gola. 

Neposredno prije toga i Siti je imao sreće, jer je Ederson uz "asistenciju" stative uspio da spriječi gol Arona Lenona. 

Siti je treći put remizirao ove sezone, a četvrtim mečom bez pobjede vratio je tračak nade gradskom rivalu Junajtedu da bi u finišu prvenstva mogao da stigne "građane" i dođe do prve titule od 2012. 

"Plavi" tim iz Mančestera ima 16 bodova više od "Crvenih đavola".

S druge strane, Barnli nije pobijedio ni osmo kolo, a deveti meč u nizu (od 12. decembra), ali je drugim uzastopnim remijem ostao na sedmom mjestu sa šest bodova od pozicije koja vodi u Evropu. 

Siti u slejdećem kolu dočekuje Lester, dok Barnli gostuje pretposlednjem timu lige Svonsiju.

Portal Analitika