Društvo

Nevrijeme donijelo brojne probleme (FOTO)

Predstavnici lokalne uprave prijestonice, Odjeljenja bezbjednosti, Službe zaštite i spašavanja, kao i Komunalnog preduzeća i Vodovoda održali su danas sastanak tokom kojeg je prezentovana situacija koja je u gradu nastala usljed obilnih padavina i jakog vjetra.

Nevrijeme donijelo brojne probleme (FOTO)
Jelena Đukanović
Jelena ĐukanovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Ranije danas oni su obišli i Romsko naselje na Zagrablju gdje je jutros izbio požar, tokom kojeg je izgorio krov jedne barake. 
Brzom intervencijom vatrogasaca ali i mještana naselja na Zagrablju spriječena je veća šteta,  a na sreću niko nije povrijeđen – kazao je komandir Vatrogasne jedinice Cetinje Predrag Moštrokol.

2pozar-krov

-U baraci su se nalazile dvije osobe, i oni su trenutno zbrinuti.Članovi Komisije za elenmentarne nepogode Predrag Moštrokol i Njegosava Vujanović obišli su danas mjesto požara i sačiniće zapisnik o šteti, kao i kako pomoći osobama na čijoj je baraci izgorio krov.
Prema njegovim riječima vatrogasci su juče i danas intervenisali na ispumpavanju vode iz nekoliko podruma i ulaza u stambenim zgradama, a danas su uklonili i stablo u naselju „Kongo“ koje je prijetilo da se sruši na zgradu.

4sastanak

Prema riječima Sekretarke za održivi razvoj i infrastrukturu u prijestonici Njegosave Vujanović situacija na ponoru je za sada pod kontrolom i ne prijeti opasnost od izlivanja.
Iz Vodovoda su takođe stavili svoju ekipu na raspolaganje.
Nikola Pejović iz Konunalnog preduzeća je kazao da njihove ekipe stalno održavaju čistim sve šahte u gradu, kako bi  voda nesmetano oticala. 
Predstavnik policije na sastanku  Veselin Radulović je kazao da patrole redovno kontrolišu magistalne puteve Cetinje – Budva i Cetinje – Podgorica, kao i da je nekoliko patrola stalnbo prisutno u gradu. 

3sa-mjesta-pozara

Komandir policije Aleksandar Džaković nas je obavijstio da je u stalnom kontaktu sa Službom zaštite i spašavanja, i da će ukoliko se ukaže potreba angažovati još pripadnika policije. Takođe nam je šef službe održavanja u prijestonici Nikola Radović kazao da će , ukoliko se ukaže potreba i prijestonica staviti vozila na raspolaganje. Takođe, ukoliko se ukaže potreba za eventualno evakuacijom , treba obezbijediti prostor gdje bi se ugroženi smjestili. Osim objekta Crvenog krsta,  postoji još nekoliko adekvatnih lokacija – kazala je Vujanović
Grad stalno obilaze i službenici Komunalne policije.
Iza zgrade „želejzara“ kako nam je rečeno stalno se podiže nivo vode i prijeti da uđe u trfaostanicu.
-Stalno se prati situacija kod „Crvenkape“ i „željezare“ i tu ćemo brzo reahgovati ukoliko se ukaže potreba – kazala je Vujanović.

Jelena Đukanović - Petrović

5kod-ponora

 

Portal Analitika