Politika

Kreće ,,bitka“ za Berane i Ulcinj

Ćutnja uoči lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju, koji će biti održani u nedjelju, 4. februara, počela je sinoć u ponoć. 
Kreće ,,bitka“ za Berane i Ulcinj
PobjedaIzvor

Na izborima u Beranama učestvovaće po tri koalicije, stranke i grupe građana. Koaliciju „Zdravo Berane“ čine Socijalistička narodna partija, Demokratski front, Srpska stranka i Ujedinjena Crna Gora, a u koaliciji „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS - SD -BS“ su Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka. Treću koaliciju čine Socijaldemokratska partija i Demos.

Samostalno će nastupiti Demokratska Crna Gora, URA i Stranka pravde i pomirenja. Na glasačkom listiću biće i nezavisne liste građana „Riječ - Vladimir Bato Đurišić“, „Glas naroda za Berane“ i „Zorka Brakočević – Napredno Berane“.

Građani Ulcinja biraće jednu od deset lista, od kojih su dvije koalicije. Na glasačkom listiću prva će biti lista „Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Ulcinj“, druga „Srcem naprijed DUA“, dok je treća Bošnjačka stranka. Na četvrtom mjestu je „Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede, a ne podjele“, a nakon nje „Forca – Odbranimo Budućnost“, koalicija SNP - DF „Za zdravi Ulcinj - Građanski hrabro“.

Slijede „SDP - Ranko Krivokapić - Da oživi Ulcinj“, lista „Probudi se Ulcinju“ koju čine Demokratska partija, Perspektiva i Demokratski savez u Crnoj Gori. Na pretposljednjem mjestu je URA - „Ulcinj novim generacijama – mr Dritan Abazović“, a pod rednim brojem 10 je lista „Ulcinj pobjeđuje - Milo Đukanović“.

Glasačko pravo na izborima u ove dvije opštine ima 43,55 hiljada građana.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, biračko pravo u Beranama ima 23.681, a u Ulcinju 19.869 građana.

U odnosu na prethodne izbore, u Beranama se taj broj smanjio za 87, a u Ulcinju povećao za 126. Građani će u Beranama moći da glasaju na 56 glasaških mjesta, a u Ulcinju na 37. Glasačka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

Pobjeda

Portal Analitika