Politika

Pobjeda na predsjedničkim izborima je imperativ

Pobjeda na predsjedničkim izborima je imperativ, jer će ona odbaciti sva očekivanja opozicije i tom pobjedom ćemo dobiti još snažnije povjerenje građana - poručio je lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.
Pobjeda na predsjedničkim izborima je imperativ
Portal AnalitikaIzvor

On je na sjednici OO DPS Rožaje rekao da ta partija ima jasnu viziju, stabilno i dobro jezgro politike u Rožajama. Dodao je da je DPS od obnove nezavisnosti uveo Crnu Goru u potpuno novo društvo najrazvijenijih država svijeta, kao i da država za kratko vrijeme, krećući se pravim putem, nadoknađuje ono što su viševjekovna zaostajanja čitavog regiona.

„Nažalost, još uvijek se učimo demokratiji i još uvijek smo u formiranju kritične mase svijesti o odgovornosti za državni interes i zbog toga nemamo pravo na grešku“, rekao je Đukanović.

Kazao je i da, iako opozicija želi prijevremene parlamentarne izbore, tu nema kompromisa i da će mandat ove Vlade trajati koliko je predviđeno, odnosno do jeseni 2020. godine.

"Poseban imperativ je pobjeda na predsjedničkim izborima, jer će ta pobjeda odbaciti sva očekivanja opozicije i tom pobjedom ćemo dobiti još snažnije povjerenje građana", rekao je Đjukanović.

Predsjednik DPS-a je naglasio da su "konsolidovali redove DPS-a u Rožajama" i da nema razloga za inferiornost i strah.

"Imamo odlučnu i jasnu viziju i da kontinuirano razvijamo našu politiku. Lokalna vlast je važan faktor i kada je u pitanju najveći problem opštine, nezaposlenost,  i da se na taj izazov mora jasno odgovoriti, jer je nezaposlenim građanima potrebno rješenje,  a ne sažaljenje."

Đukanović je naglasio da DPS nema konkurenciju koja će bolje raditi poslove i voditi državu od DPS-a.  Zaključio je i da je najvažnija politička lekcija povjerenje građana i birača,  a to povjerenje  može se  jedino čuvati u komunikaciji sa ljudima.

Sjednicom je predsjedavao OO DPS Rožaje prof. dr Bećir Kalač, a prisustvovali su i član Predsjedništva DPS Mevludin Nuhodžić i član Izvršnog odbora DPS Mirsad Mulić, odbornici,  predstavnici penzionera i članovi Savjeta mladih DPS.

Portal Analitika