Kultura

Čilikov šef Komisije koja će utvrditi listu nestalih eksponata iz svih muzeja

Vlada Crne Gore odredila je dr Alekandra Čilikova za predsjednika Državne komisije koja će utvrditi listu muzejskih eksponata koji nedostaju, kako bi se pokrenuo postupak pred nadležnim organima.
 Čilikov šef Komisije koja će utvrditi listu nestalih eksponata iz svih muzeja
Portal AnalitikaIzvor

"Donijeta je Odluku o obrazovanju Državne komisije za nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije Javne ustanove Narodni muzej Crne Gore. Državna komisija će vršiti nadzor nad postupkom revizije muzejskog fonda Narodnog muzeja, te utvrditi stanje i broj pokretnih kulturnih dobara i muzejskih predmeta, kao i listu muzejskih predmeta koji nedostaju kako bi se pokrenuo postupak pred nadležnim organima. Za predsjednika Državne komisije određen je dr Aleksandar Čilikov", saopšteno je iz Vlade

Članovi ove Komisije su Violeta Vujisić, načelnica Direkcije za unutrašnju kontrolu nad zaštitom tajnih podataka, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Jelena Krivokapić, samostalna savjetnica II u Kabinetu ministra, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Senad Crnovršanin, načelnik Direkcije za normativne poslove i praćenje propisa iz oblasti lokalne samouprave, Direktorat za lokalnu samoupravu, Ministarstvo javne uprave,Lidija Mašanović, načelnica Direkcije za IPA i druge međunarodne projekte, Ministarstvo pravde, Predrag Malbaša, dipl. arheolog, Anđa Kapičić, dipl. istoričarka umjetnosti, Nadežda Jabučanin, dipl. etnolog i Silvana Radonjić, dipl. pravnica.

Portal Analitika