Rukomet

Crnogorska krila od sljedeće sezone u istom timu

Evropski ženski rukomet od sljedeće sezone biće siromašniji za moćni Vardar. Ruski biznismen Sergej Samsonenko koji je posljednjih godina mnogo uložio u ovaj klub “digao” je ruke od ženske sekcije, a igračicama je prije par dana najavljeno da su od ljeta slobodne u izboru nove sredine.
Crnogorska krila od sljedeće sezone u istom timu
Dnevne novineIzvor

Kako se i u ovoj sezoni radi o možda najjačem timu Evrope jasno je da je odmah krenula i ludnica svih onih koji žele da iskoriste situaciju u Skoplju i dovedu sjajne igračice.

Među njima su i dvije Crnogorke Jovanka Radičević i Andrea Klikovac, a kako pišu makedonski mediji naše desno krilo blizu je prelaska u još jedan moćan tim CSM Bukurešt, za koji već igra Majda Mehmedović.

S druge strane, Andrea Klikovac najbliža je Mađarskoj, a navodno je želi (još jedan sjajan tim) Ferencvaroš, a u igri je i drugi klub iz ove zemlje Šiofok.

Jovanka Radičević dres Vardara nosi od 2013. kada je stigla iz Đera, dok je Andrea godinu ranije stigla u Skoplje. Obje su ponikle u Budućnosti.

Kada je u pitanju ostatak igračkog kadra, bivša igračica Budućnosti Dragana Cvijić i francuska golmanka Amandin Lejno praktično su dogovorile sve sa Đerom, Aleksandra Lakrabe ide u Fleri Loare, Andrea Lekić ima ponude iz Rusije, dok je Andrea Penezić u 32. godini razmislja o kraju karijere.

Kada je u pitanju sudbina muškog Rukometnog kluba Vardar, za koji nastupa naš Vuko Borozan, i dalje je sve neizvjesno, ali navodno će Samsonenko nastaviti da finansira aktuelnog šampiona Evrope. Zanimljivo, i pored ambicioznog projekta u ženskom klubu, ruski biznismen nije dosanjao evropsku krunu iako je mnogo putu bio dio fajnal-fora. Ove sezone bi mogao, jer Vardar igra sjajno, ali nažalost nakon toga stižu tmurni dani za Vardar.

Portal Analitika