Crna hronika

MUP istražuje uzroke eksplozije u fabrici Tara

Maksim Vujičić, koji je u ponedjeljak ujutro teško povrijeđen u eksploziji u fabrici oružja “Tara” u Mojkovcu, podlegao je povredama juče na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.
MUP istražuje uzroke eksplozije u fabrici Tara
Portal AnalitikaIzvor

Ljekari se i dalje bore za život Vujičićevog kolege, Radovana Čobeljića. Oni su sa teškim povredama u ponedjeljak popodne, specijalnim letom, transportovani iz podgoričkog Kliničkog centra na VMA.

Opekotine su zahvatile više od 90 odsto njihovog tijela.

Fabrika “Tara, kako je u utorak saopšteno iz kompanije, zatvorena je do daljnjeg, a prema saznanjima Pobjede, eksperti Ministarstva unutrašnjih poslova istražuju uzroke teškog incidenta.

Njihov zadatak je da, pored ostalog, utvrde da li su adekvatno čuvane, obrađivane i pripremane opasne materije sa kojima se radilo u fabrici. Inspektor zaštite na radu ustanovio je da su svi parametri iz te oblasti poštovani, te da zbog njih nije došlo do nesreće.

Dvojica zaposlenih radili su svoj redovni posao u prostoriji pored koje se nalazi presa, a sa kojom je ta prostorija povezana pokretnom trakom. Kako su pojasnili iz inspekcije, do eksplozije je došlo nakon završenog presovanja i vraćanja pokretnom trakom presovanog komada u prostoriju u kojoj su bila dvojica radnika. Oni su naglasili da u prostoriji u kojoj se nalazi presa ne borave zaposleni.

Pobjedi su iz MUP-a kazali da je inspektor za eksplozivne materije, zapaljive materije, tečnosti i gasove redovno obavljao preventivne preglede u fabrici, u skladu sa planom inspekcijskih nadzora Direkcije za inspekcijski nadzor Direktorata za vanredne situacije.

Portal Analitika