Politika

Đukanović će biti izbor DPS-a za predsjednika, na njemu da odluči da li to želi

Najbolji kandidat za predsjednika Crne Gore iz redova najjače partije je lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, kazao je u emisiji „Argument sa Ivanom Šebek“ na TV Pink M potpredsjednik Skupštine i visoki funkcioner DPS-a Branimir Gvozdenović. On poručuje da je na Đukanoviću da odluči da li želi da se kandiduje, te dodaje da je siguran da će DPS pobijediti u prvom krugu predsjedničkih izbora.
Đukanović će biti izbor DPS-a za predsjednika, na njemu da odluči da li to želi
PinkMIzvor

DPS ima svoju jasnu proceduru vezanu za izbor predsjedničkog kandidata – 15. aprila su izbori, a pravo da predložite kandidata je, čini mi se, posljednja sedmica mjeseca marta. Imamo jasnu proceduru, već je u skladu sa našim statutom krenula ta procedura. Ja sam lično iznio svoj stav – smatram da to mjesto pripada predsjedniku Đukanoviću, a naši simpatizeri još više smatraju da je najbolji kandidat ključna politička ličnost, koju karakterišu istorijski rezultati u prethodnom periodu, koji se ne dovode u pitanje – a to je Milo Đukanović. Na njemu je lično da odluči da li želi da prihvati to što će sigurno biti predlog naše baze, ili ćemo raspravljati u okviru naših organa koji bi drugi kandidat takođe mogao da pobijedi u prvom krugu. Smatramo da imamo kapacitete, politiku da već u prvom krugu pobijedimo. Lično smatram da je to kandidat kojeg sam predložio, ali to je njegova stvar. Očekujem već da ćemo u toku februara i nakon dodatnih konsultacija sa predsjednikom Đukanovićem zauzeti svoj stav o kandidatu“, istakao je Gvozdenović.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima u Beranama i Ulcinju, Gvozdenović kaže da ih DPS spremno dočekuje, te da očekuju „jako dobar rezultat“.

3101gvozdenovicargument

„Tačno je da su nam različite pozicije, u Beranama smo opozicija, druge političke strane su bile u mogućnosti da pokažu šta su uradile, nisu mnogo toga, imamo jasan definisani program šta treba da uradimo i u skladu sa tim ponudili smo građanima Berana jasan program sa listom sa mojim kolegom iz parlamenta, koji je nosilac liste, i siguran sam da će na jedan kvalitetan način uspjeti da vodi taj grad. Uočili smo da su ključni problemi na sjeveru i u Beranama pitanje zapošljavanja, tu je najznačajnija stopa nezaposlenosti. DPS je partija koja zna da definiše svoju politiku, a pored toga što ima viziju, zna kako da tu politiku valorizuje. Već smo u parlamentu reagovali - gospodin Fatić i gospodin Škrelja predložili su određena rješenja gdje ćemo na vanrednoj sjedinici 14. februara ponuditi zakonsko rješenje - izmjene i dopune Zakona o mladima koji treba da stvara uslove opštinama da imaju posebne programe, da im daju određena rješenja i oslobađanja odnosa između bruto i neto plate, bruto plata da postane neto plata - tako da će biti jedan poseban program, prevashodno za Berane i Ulcinj, koji treba da obezbijedi da nekoliko stotina novih radnih mjesta, koje ćemo zajedno sa privredom da otvorimo u tim mjestima“, ističe Gvozdenović, dodajući da je to samo jedan inicijalni pravac djelovanja, „jer smatramo da se na sjeveru mora reagovati zbog nezaposlenosti“.

On smatra da crnogorski parlament ima veću snagu i kredibilitet nego u prethodnom periodu.

„Donijeli smo manje od 140 zakona, organizovali preko 30 sjednica, a iste su ispraćene sa 250 odbora koji efikasno rade svoj dio posla u dobroj komunikaciji sa Vladom. Imamo jasne programe i realizujemo svoj posao. Nikad u komunikaciji sa predstavnicima međunarodne zajednice nijesam mogao čuti da je naš rad neefikasan“, naglašava Gvozdenović.

Na novinarsku konstataciju da su ti isti međunarodni predstavnici slali poruke opoziciji da se bojkotovanjem parlamenta narušava ugled skupštine, Gvozdenović je istakao da je važno da svi budu u parlamentu.

„Građani su birali predstavnike i prirodno je da kada se završe izbori ti isti predstavnici dođu u skupštinu i učestvuju u radu“, konstatovao je Gvozdenović.

Portal Analitika