Podgorica

Vatrogasci Podgorice dobili novu zaštitnu opremu

Vatrogasci Glavnog grada dobili su ličnu zaštitnu opremu renomiranog proizvođača “TEXPORT”. Oprema u vidu zaštitnih pantalona i jakne, između ostalog, štite vatrogasce od visokih temperatura i omogućavaju bezbjedan i udoban rad na skoro svim vrstama intervencija. T
Vatrogasci Podgorice dobili novu zaštitnu opremu
Glavni gradIzvor

Takođe, spasioci podgoričke Službe zaštite opremljeni su i zaštitnim čizmama sa posebnim mehanizmom zatezanja i načinom podešavanja na nozi sto omogućava maksimalnu zaštitu i rad u svim uslovima u kojima se vatrogasci mogu naći.

Podsjećamo da uprava Glavnog grada, imajući u vidu značaj i ulogu Službe zaštite, konstantno ulaže u nabavku opreme za potrebe ove gradske službe jer ona ima najveću odgovornost kada su u pitanju situacije u kojima je neophodno sačuvati građane i njihovu imovinu od svih oblika vanrednih i nepredvidivih situacija i okolnosti.

U mandatu ove uprave obezbijeđena su dva nova specijalizovana vozila, renomiranih njemačkih proizvođača, vrijedna oko pola miliona eura, čime je modernizovan vozni park. 

U toku 2017.godine izvršena je nabavka zaštitnih odijela za spasilačke intervencije i specijalne čizme za spasioce, a  kroz donaciju organizacije GIZ cjelokupni sastav jedinice opremljen je opremom za poplav,  čime je u velikoj mjeri podignut nivo opremljenosti, a samim tim i efikasnosti Službe zaštite.

Glavni grad pored konstantnog ulaganja kada je u pitanju nabavka nove opreme i specilalizovanih vozila koja su neophodna za njen efikasniji rad, radi i na stručbnom usavršavanju pripadnika Službe zaštite kroz različite treninge i obuke.

Podsjećamo da  su u toku 2017. godine pripadnici Službe zaštite Podgorica imali ukupno 5412 izlazaka po svim osnovama. Najveći broj kada su intervencije u pitanju odnosi se na požare otvorenog tipa koji su najbrojniji u toku ljetnje požarne sezone i ove godine taj broj je 2178 požara. Na požarima u objektima, na saobraćajnim vozilima i dr. Služba je intervenisala 742 puta.

Osim na požarima Služba zaštite je inervenisala na 30 akcija spašavanja iz saobraćajnih nesreća, 31 poplavu, prevezeno je 760 cistijerni pijaće vode u bezvodna područja, učestvovala u tri akcije izvlačenja utopljenika, obezbjeđivana su 172 sportska događaja i druge vrste organizovanih skupova.

Portal Analitika