Košarka

Petorica za Grifina

Blejk Grifin od juče je igrač Detroit Pistonsa! Slavni krilni centar poslat je iz Los Anđeles Klipersa za čak petoricu igrača. Po ocjeni NBA analitičara, Klipersi su bolje prošli u trejdu, jer su dobili potencijalna dva prvotimca - Ejvorija Bredlija i Tobajasa Herisa.
Petorica za Grifina
ArenaIzvor

Takođe, u Los Anđeles stižu centar Boban Marjanović i prvi pik Detroita sa narednog NBA drafta, te drugi pik sa drafta 2019. godine. Grifin je ove sezone bilježio 22,6 poena i 7,9 skokova u prosjeku, a činiće moćnu liniju pod obručem sa Andreom Dramondom. Klipersi su dobili dvojicu izuzetnih šutera, imaće po procjeni mnogih jednu od atraktivnijih linija u napadu u ligi. Heris je izuzetan visoki šuter i defanzivac na krilu.

Takođe, Klipersi računaju na izuzetnu formu beka Lua Vilijamsa ove sezone. Trejd je zasijenio program mečeva NBA koji su odigrani juče. Denver je izgubio od lidera Istoka, tima Bostona, 111:110. Džejlen Braun je trijumf Seltiksima donio trojkom 33 sekunde prije kraja. Kajri Irving bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 27 poena.

 Sa druge strane, Nikola Jokić je imao 24 poena i 11 skokova. Milvoki je savladao Filadelfiju 107:95, uz odlično izdanje Grka Janisa Adetokumpa. Krilo Baksa, postigao je 31 poen uz 18 skokova. Minesota je ispustila važan trijumf na gostovanju Atlanti 105:100. Hokse su predvodili Bejzmor sa 22 i Šruder sa 15 poena, do tek 15. pobjede u sezoni.

Portal Analitika