Politika

Vučinić: Ne vjerujem da je Murić podnio ostavku zbog Deklaracije

Ne vidim u ,,Deklaraciji o pomirenju u Crnoj Gori“ i izjavama Nebojše Medojevića, Andrije Mandića i Milana Kneževića ništa što bi bilo na štetu Bošnjacima, odnosno Muslimanima – kazao je za Pobjedu Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije, komentarišući to što je potpredsjednik njegove stranke Hajran Murić podnio ostavku zbog, kako je rekao, izjava lidera DF-a kojima „rehabilituju četnike“.
Vučinić: Ne vjerujem da je Murić podnio ostavku zbog Deklaracije
PobjedaIzvor

Vučinić, koji je, kako kaže, potpisao Deklaraciju, istakao je da je iznenađen odlukom Murića i smatra da tekst koji je ponudio DF nije razlog njegove ostavke. - Odluka Murića za mene je iznenađenje, jer znam kroz šta smo sve zajedno prošli i da smo više od dvije godine mukotrpno stvarali Radničku partiju. Sada na takav način odlazi i meni, u kratkom telefonskom razgovoru, saopštava da se povlači iz politike. Ali, izgleda da je posrijedi nešto drugo, a vrijeme će pokazati šta. Na ovakav način i ekspresno napustiti mukotrpan rad u Radničkoj partiji ukazuje da se nešto drugo krije iza toga – istakao je Vučinić.

 On je, na pitanje na šta aludira da se krije iza Murićeve odluke, podsjetio na Murićevu izjavu da je „trpio ucjenjivanje i prijetnje“. - On treba da saopšti ko mu je prijetio, ko ga je ucjenjivao i šta je trpio u Rožajama.

Treba otvoreno da kaže od koga su dolazile prijetnje. Mislim da Deklaracija nije pravi razlog njegove ostavke – dodao je Vučinić. Rožajac Hajran Murić, član Izvršnog odbora i jedan od potpredsjednika Radničke partije Crne Gore, odlučio je u utorak da napusti stranku, a kao glavne razloge naveo, prema navodima u medijima, „posljednje izjave čelnika Demokratskog fronta kojima rehabilituju četnike“. - Oni takvim svojim postupkom vrijeđaju pripadnike bošnjač- kog i albanskog naroda koji je nedužan stradao tokom minulih ratova. Moja porodica i ja svakodnevno smo izloženi vrijeđanjima od naših sugrađana zbog toga što sam pripadao tom političkom savezu. Stoga sam se i odlučio na ovakav korak - kazao je Murić u izjavi Dnevnim novinama.

Naveo je da je gotovo sa svim članovima Radničke partije bio i ostao u dobrim odnosima. - Korektan odnos sam imao i sa predsjednikom Radničke partije Jankom Vučinićem. Ali, činjenica je da je i on podlegao vokabularu ostalih čelnika DF-a, naročito Mandića, Medojevića i Kneževića sa šovinističko-nacionalnim sadržajima. Moj životni moto je pomirenje i zajednički suživot sa svim narodima i narodnostima bez vrijeđanja i ponižavanja, uz poštovanje svih moralnih i drugih načela koje traži savremeno društvo – kazao je Murić.

Portal Analitika