Fudbal

Laport najskuplji u istoriji Sitija

Francuski defanzivac Emerik Laport zvanično je prešao iz Atletik Bilbaa u Mančester Siti za 57 miliona funti (65 mil. eura).
Laport najskuplji u istoriji Sitija
Portal AnalitikaIzvor

Tako je 23-godišnji štoper postao najskuplje pojačanje u istoriji "građana", plaćen je više čak i od najboljeg igrača Sitija Kevina de Brujnea koji je 2015. došao iz Volfsburga za 55 miliona funti.

Ovim transferom engleski klubovi su oborili sopstveni rekord januarskog prelaznog roka, jer su potrošili 252 miliona funti na dovođenje igrača, a rok se završava tek u srijedu u ponoć.

Laport još nije debitovao za seniorsku reprezentaciju Francuske, ima 19 nastupa za U21 tim, dok je zabilježio 222 nastupa za prvi tim Bilbaa, 161 u LaLigi. Prethodno je igrao za Baskoniju.

"Radujem se radu s menadžerom Pepom Gvardiolom. Pokušaću da pomognem klubu da ostvari uspjehe. Mnogo mi znači što je klub pokazao vjeru u mene, uzbuđen sam i jedva čekam da počnem", rekao je Laport.

Gvardiola je mjesecima tražio rješenje u odbrani zbog čestih povreda kapitena Vensana Kompanija, te nepouzdanosti Elijakvima Mangale, Džona Stonsa i Nikolasa Otamendija.

Portal Analitika