Svijet

Majka cijelu nedjelju ostavila bebu samu, dok se ona zabavljala

Viktorija Kuznjecova iz Rusije koja je ostavila svoju bebu da umre kako bi izlazila u grad sa prijateljima, osuđena je na šest godina zatvora.
Majka cijelu nedjelju ostavila bebu samu, dok se ona zabavljala
Avaz.ba/B92Izvor

Sedamanestogodišnja Viktorija Kuznjecova je devetomjesečnu bebu Igora napustila i otišla u posejtu prijateljima. Ona je smjestila sina u kolica, zatvorila vrata i izašla iz kuće. 

Potom je provela cijelu nedjelju po žurkama dok je njena beba u sopstvenoj kući umirala od gladi. Samo se jednom vratila, kako bi dala svom psu vodu. 

Komšije su počele da sumnjaju da se nešto čudno dešava, pa su pozvale policiju koja je u njihovom domu zatekla jeziv prizor. Beba je bukvalno bila kost i koža, a autopsija je kasnije pokazala da su bebini unutrašnji organi prestali sa radom, zbog nedostatka hrane i vode. 

Viktorija je nakon užasnog otkrića u kući uhapšena, kada je sprovedena dalja istaga.

S obzirom na brutalnost smrti, sudija smatra da je Kuznjecova planirala da ubije svoju bebu. 

"Smrt malog Igora je izazvana dehidratacijom i izlagnjivanjem. Kada je beba pronađena u Viktorijinoj kući on je bio već mrtav, iako su njegove oči bile širom otvorene", kazao je on. 

Prema podacima koje je medijima dala policija, mama tinejdžerka na sudu nije pokazala nikakvu krivicu, te je samo pitala šta će biti sa njom. 

Javnost u Rusiji je bila veoma zgrožena ovim slučajem o kome su pisali svi svjetski mediji. 

"Ona je nahranila psa, ali ne bebu, nemam riječi. Treba je sterilisati", kazao je jedan ogorčen čovjek. 

Mnogi su čak izrazili nezadovoljstvo presudom od šest godina.

Portal Analitika