Crna hronika

Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje cigareta

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja sive ekonomije, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina. 

Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje cigareta
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka su, 29.01.2018. godine, postupajući po operativnoj informaciji, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili  pretres stana i drugih prostorija koje koristi E.L. (70) iz Podgorice. Tom  prilikom, policijski službenici su pronašli 303 boksa raznih vrsta cigareta, ukupne vrijednosti od oko 3.400 eura. S obzirom da E.L. nije imao odobrenje za obavljanje trgovinske djelatnosti, a cigarete su bile bez akciznih markica Ministarstva finansija Crne Gore, pronađene cigarete su privremeno oduzete i predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se E.L. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. 

Portal Analitika