Podgorica

Delegacija Crne Gore na NATO konferenciji o djelovanju u kriznim situacijama

Delegacija Crne Gore koji sačinjavaju Andrija Čađenović komandir Službe zaštite Glavnog grada, Radomir Šćepanović načelnik Direkcije za operativne poslove i Milan Radović šef Odsjeka za obuku u Direktoratu za vanredne situacije, učestvuju na NATO konferenciji za djelovanje u kriznim situacijama, koja se održava u Sofiji.

Delegacija Crne Gore na NATO konferenciji o djelovanju u kriznim situacijama
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji su prisutni predstavnici svih država članica NATO, partnerskih zemalja i međunarodnih organizacija koje su uzele učešće na vježbi BiH 2016. Prisustvuje preko 80 učesnika. Na konferenciji se analiziraju iskustva sa prethodne vježbe, uz unapređenje koncepta organizacije narednih vježbi i samog reagovanja u realnim situacijama.

Podrška Glavnog grada pripadnicima Službe zaštite se ogleda i na polju usavršavanja kroz različite treninge i obuke, i komunikaciju sa kolegama iz regiona i šire. U tom smislu, Andrija Čađenović je istakao da su gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i lokalna uprava u značajno mjeri doprinijeli, i kroz ove aktivnosti, da se Služba zaštite uspješno izbori sa jednom od najtežih požarnih sezona do sada.

Osim toga, u ovu službu je u proteklih dvije godine uloženo preko million eura u opremu i vozila, tako da se Služba može pohvaliti i stručnom i tehničkom osposobljenošću, zaključio je Čađenović komentarišući učešće na konferenciji u Sofiji.

 

Portal Analitika