Abiznis

Bar će od marta imati kvalitetan vodovodni i kanalizacioni sistem

– Radovi na kapitalnom projektu izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže vrijednom više od osam miliona eura, odvijaju se planiranom dinamikom. U toku je finalno asfaltiranje ulica u centru grada i svim prigradskim mjesnim zajednicama, gdje se postavljaju vodovodne i kanalizacione cijevi.
Bar će od marta imati kvalitetan vodovodni i kanalizacioni sistem
PobjedaIzvor

Sekretar za investicije i imovinu Vido Dabanović kaže da će posao u ovoj fazi završiti prije ugovorenog roka.

Rokovi

U toku je postavljanje vodovodnih i kanalizacionih cijevi u Makedonskoj i Ulici Rista Lekića u centru grada. Asfalt ce biti postavljen i u mjesnim zajednicama Bjeliši, Bar III i IV, Sutomore i Polje.

- Mjesec prije isteka ugovorenog roka u Makedonskoj i ulici Rista Lekića, se izvode radovi na postavljanju preostalih 500 metara vodovodnih i kanalizacionih cijevi, što nam daje za pravo da konstatujemo da će 27 kilometara cijevi biti postavljeno u ugovorenom roku. U proteklih 23 mjeseca izgrađeno je 26,5 kilometara magistralnih cjevovoda različitih profila, na prostoru Bara, Šušanja, Sutomora, Čanja, Bjeliša i Polja, izvršeno 100.000 kubika iskopa i 100.000 kubika nasipa. Radovi su bili zahtjevni i izazovni - kako za investitora i građane, tako i za izvođača i nadzor, jer se izvode na javnim površinama -saobraćajnicama, uz potpuno funkcionisanje kako vodovodnog, tako i kanalizacionog sistema - objašnjava Dabanović.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika