Društvo

Svi po malo za Nikolu

Desetak nikšićkih muzičara okupilo se na Trgu Slobode da još jednom humanitarnom svirkom pomognu onima kojima je pomoć zaista potrebna.
Svi po malo za Nikolu
Portal AnalitikaIzvor

Danas su svirali za sugrađanina Nikolu Mijuškovića, dvadesetpetogodišnjaka kojem je za transplantaciju bubrega potrebno 35.000 eura.

Nikola se trenutno, sa ocem Budimirom i potencijalnom donorkom, nalazi u Istanbulu, gdje se utvrđuje kompatibilnost donora.

Za to vrijeme, porodica i prijatelji pokušavaju da prikupe novac.Ono što danas prikupe i nikšićki muzičari, u akciji koju su nazvali „Svi po malo za Nikolu“, uplatiće na žiro račun koji je otvoren za sve ljude dobre volje koji žele pomoći Nikoli, ( 540-32098369-42 ) sa naznakom “Za Nikolu”.

„Okupljamo se opet, danas smo tu zbog Nikole, mada sam očekivao veći odziv kolega. Svi zajedno možemo mnogo, i to sa malim donacijama, da pomognemo našem sugarađaninu“, kazao je Dalibor Petković organizator humanitarne svirke.

Nikola i dvije godine mlađi Boro boluju od alportovog sindroma, nasljedne bolesti koja se karakteriše upalom bubrega, a jedini lijek je dijaliza ili transplantacija.

Budimir je u maju 2012. već donirao bubreg mlađem sinu Boru.

Portal Analitika