Politika

Prekinuta konstitutivna sjednica Skupštine Prijestonice

Sjednica je prekinuta prije nego je i zvanično počela. Odbornici Nikola Đurašković (SDP), Filip Adžić (URA), Slavko Janković (URA) , Danilo Mrvaljević (Demokrate) skoro uglas uputili su niz optužbi odbornicima lokalnog DPS-a zbog načina na koji je nastavak sjednice zakazan. Sjednica će biti nastavljena u 17 časova.
Prekinuta konstitutivna sjednica Skupštine Prijestonice
Jelena Đukanović/Portal Analitika
Jelena Đukanović/Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima Đuraškovića, jedan broj odbornika nije uopšte obaviješten o terminu održavanja sjednice, a sa tom konstatacijom saglasio se i Adžić kazavši da je „za sjedniciu saznao u kafani, što se vidi po garderobi u kojoj je došao“. Prema riječima Danila Mrvaljevića, sam način zakazivanja sjednice  je „pravno nasilje“.

U raspravu se uključila sekretarka skupštine Mirjana Lipovina kazavši da su svi uredno oabiješteni o terminu održavanja sjednice.

Nikola Đurašković smatra da ne postoji pravni osnov za zakazivanje sjednice u neđelju , jer“ nije ni ratno stanje ni zemljotres“.

Nakon desetominutnog pričanja „u glas“ predsjedavajući skupštinom, najstariji odbornik dr Miomir Perazić, iz redova Satare garde Liberalnog saveza kazao je „je sve počelo da liči na pijacu“, i da prekida sjednicu.

Kako je kazao, on je o predlogu DPS-a da sjednica bude sazvana u nedjelju obaviještenmod strane Mirjane Lipovine , dok je „bio na putu za Bar“.

„Ovakav nastavak sjednice je pijaca. Ne želim više da učestvujem u radu i sa ovim prekidam sjednicu,a vi završite kako hoćete. Ja ne želim da se manipuliše mojim imenom“,  kazao je Perazić.

Sjednica je prekinuta u 11 i 15, a nastavak iste se očekuje u 17 časova.

Portal Analitika