Rukomet

Đukić: Nema unaprijed izgubljenih mečeva

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Dragan Đukić nije zadovoljan što će za mjesto na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Hrvatske.
Đukić: Nema unaprijed izgubljenih mečeva
RTCGIzvor

Žrijebom u Zagrebu danas je odučeno da će "lavovi" igrati protiv Hrvatske u baražu za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

Na nedavnom šamionatu Evrope Hrvatska je zazuzela 5. mjesto, dok je Crna Gora poražena u sve tri utakmice u prvoj fazi.

"Očito nijesmo dobili protivnika kojeg smo priželjkivali, naročito nakon ovakvog turnira kakav je Hrvatska odigrala. Imajući u vidu ekipu, ambiciju i tradiciju koju Hrvatska ima, mislim da smo dobili najjačeg mogućeg protivnika u ovom trenutku", kazao je Đukić za TVCG.

Plej-of mečevi će se igrati između 8. i 14. juna, a Crna Gora u prvom duelu će biti gost.

"Pozitivno je što se druga utakmica igra kod nas. I jednom i drugom timu ću poželjeti da budemo u kompletnim sastavima, da igramo u sa najboljim igračima. Tu mislim na Duvnjaka u Hrvatskoj i na Borozana u našoj reprezentaciji", rekao je crnogorski selektor.

Hrvatska godinama važi za jednu od najjačih selekcija na svijetu.

"Očekuje nas uzbudljiv junski baraž, ali nekako u sportu nema unaprijed dobijenih i izgubljenih mečeva. Hrvatska je favorit i ne treba biti rukometni ekspert da se to zna, ali mi ćemo probati i dati sve od sebe da pobijedimo još jednog velikana svjetskog rukometa", zaključio je Đukić.

Portal Analitika