Marketing

Aktiviraj mPAY, živi ljepše

Nova ponuda m:tel-a koja podrazumijeva plaćanje računa putem mobilnog telefona olakšala život građanima
Aktiviraj mPAY, živi ljepše
Pobjeda
PobjedaAutor
PobjedaIzvor

Zahvaljujući opciji mobilnog plaćanja koju je uvela kompanija M:tel, korisnici te mreže mogu bezbrižno da izađu iz kuće, ne razmišljajući da li su ponijeli novčanik. Uz mPAY, opciju mobilnog plaćanja, sve je lakše i jednostavnije. MPAY-om se može plaćati na trafikama supermarketima, restoranima, taksi vozilima, hotelima...

Svi objekti u kojima se može plaćati mobilnim telefonom obilježeni su žutom markicom, a ta mjesta su za kratko vrijeme postala omiljena lokacija studenata, penzionera, đaka...

M:tel-ova opcija mobilnog plaćanja, je dokaz da inovacije u oblasti telekomunikacija ne moraju biti komplikovane i teško razumljive. Aktiviranje i korišćenje mPAY-a je jako jednostavno. Pozivanjem koda *188# i odabirom opcije jedan opcija mobilnog plaćanja je aktivirana do daljnjeg. Plaćanje se obavljala pozivanjem kratkog koda 1818 i prislanjanja telefona terminalu. Proces plaćanja traje svega nekoliko sekundi.

U to se uvjerila inženjerka primjenjenog računarstva  Milena Blagojević, koja je oduševljena mPAY-om, prvom  uslugom ovog tipa u Crnoj Gori. Milena je sa novinarom Pobjede razgovarala u restoranu Forest, koji se nalazi u podgoričkom naselju  “Siti kvart”.

mpay1-1

- Većinu svojih računa plaćam mobilnim telefonom i to odmah nakon uvođenja mPAY-a. Oduševljena sam brojnim inovacijama u oblasti informacionih tehnologija, ali me nijedna nije obradovala kao mPAY. Plaćanje mobilnim telefonom mi je zaista olakšalo svakodnevicu. Koristeći tu uslugu na mnogo brži i jednostavniji način završavam svoje obaveze pri kupovini i plaćanju usluga - naglasila je Milena, koja je vrsni poznavalac informaciono-komunikacionih tehnologija, jer se i sama profesionalno bavi održavanjem računarskih mreža i računara.

Ona je naročito zadovoljna što je opcija M:tel-a dostupna u restoranu “Forest”, koji, svakodnevno posjećuje.

- Nakon brojnih radnih obaveza svakog dana navratim do Foresta da  popijem kafu sa prijateljima. U posljednje vrijeme gotovo uvijek račune u “Forestu” plaćam mobilnim telefonom, jer mi je takav način plaćanja znatno praktičniji i jednostavniji od klasičnih načina plaćanje gotovinom i karticama – objasnila je ona.

I konobar u  Forestu nam je saopštio da je mPAY prevazišao njegova očekivanja i da je proceduru plaćanja, čekanja kusura i vječitih problema sa sitninom zamijenilo jednostavno prislanjane telefona terminalu i pozivanje broja 1818.

- U slučaju da je vrijednost računa veća od deset eura, korisnik usluge ukucava četvorocifreni PIN. Samo par sekundi nakon prislanjanja telefona terminalu, on izbaci račun – rekao je konobar. On je rekao da sve više gostiju ovog objekta koristi telefon, pri plaćanju računa.

Korisnik nakon toga dobije poruku, odnosno obavještenje, koliko novca je potrošeno, koliko je stanje na računu i u kom objektu je obavljena transakcija.  

mpay1-2

Dio  Milenine svakodnevice  je odlazak u supermarket. Od kada je plaćanje mobilnim telefonom dostupno u  “Idei” taj trgovački lanac je nezaobilazan prilikom kupovine.

- Zbog raznovrsnosti artikala često kupujem u objektima ovog trgovačkog lanca. Nakon što je omogućeno plaćanje putem mPAY-a, još više sam zavoljela kupovinu u njihovim  objektima - poručila je Milena.

Prodavci u tržnom centru Gintaš, navode da im je posao znatno lakši, od kada je ta opcija dostupna u ovim trgovačkim objektima.

- Plaćanjem telefonom se izbjegavaju brojni problemi, koji nastaju zbog nedostatka sitnine vraćanja kusura - kazala je jedna od kasirki trgovačkog lanca Idea, ne skrivajući zadovoljstvo što je Milena račun platila putem mobilnog telefona.

 

Svi telefoni podržavaju mPAY

Svi korisnici M:tel mreže mogu koristiti uslugu mPAY-a bez obzira na model telefona koji koriste, dakle plaćanje telefonom mogu obaviti i oni korisnici koji nemaju pametni telefon. Posebna povoljnost je što postpejd korisnici račun mogu platiti odloženo na kraju mjeseca putem računa za telefon. Pripejd korisnici na nekom od terminala mogu dopuniti račun odnosno depozit koji će koristiti isključivo za plaćanje putem mobilnog telefona.

Portal Analitika