Politika

Demokrate: Berane više neće dozvoliti da na vlast dođu lica sa potjernica

Svaki put kad vidimo saopštenje DPS-a pročitamo ga u nadi da ćete u par redaka priznati da vam je proradila savjest i da ćete objaviti povlačenje vaše liste koja je prepuna „socijalnih slučajeva“, isluženih kadrova i bliskih rođaka garniture koja je opljačkala Berane. Ako nećete vi, uvjereni smo da će lista biti povučena po nalogu pravosudnih organa koji ovih dana ponovo češljaju liste na kojima se nalazi veći dio vašeg opštinskog odbora, navodi se u reagovanju beranskog odbora Demokrata na današnje saopštenje DPS-a Berane.  Reagovanje prenosimo integralno. 
Demokrate: Berane više neće dozvoliti da na vlast dođu lica sa potjernica
Portal AnalitikaIzvor

"Vi ste se svojim dugogodišnjim djelovanjem  preporučili samo Specijalnom državnom tužiocu. I sami ste toga svjesni,  pa su vaše kolege iz Skupštine jednoglasno odobrile zaduženje od  15.000.000 evra za izgradnju zatvora u Bijelom Polju. DPS za svoje zaslužne članove želi najbolje uslove, jer su im partijske kolege koje izdržavaju kazne zbog zloupotreba službenog položaja sugerisali da uslovi nisu najbolji.

Varate se ako mislite da bi vas dobar rezultat u Beranama amnestirao od učinjenih djela. Zna to i javnost Berana i zato neće dozvoliti da u opštinu ponovo uđu demagozi tipa Svetozara Marovića i puleni Brana Mićunovića. Za ove četiri nismo zaboravili decenijsku štetu koju ste nam napravili.  Nismo zaboravili ni eloksirane štale, ni socijale za direktore, ni šeme rođačkih zapošljavanje kakvih nema ni u rodovskim zajednicama. Nismo zaboravili ni budžetske zloupotrebe zbog  kojih se nalazite na optužnicama i zbog kojih su vaši  kadrovi već osuđeni. Berane nikada više neće dozvoliti da na vlast dođu lica sa potjernica i njihovi jataci.

Koalicija je riječ koja vas boli jer je vaša lista neprirodna koalicija dugogodišnjih rivala za fotelje. Nije to samo koalicija sa dvije minorne stranke nego i koalicija Bogdanovog, Fatićevog, Vukinog i ko zna čijeg DPS-a. Koalicija nezasitih  porodičnih feuda, koji se ne mogu dogovoriti ni između sebe, a ne sa koalicionim partnerima kojima su obećali brda i doline. Uostalom, kad ste toliko snažni koliko sebe hrabrite, zašto taj “silni” DPS nije odlučio da se sam izmjeri?

Demokrate su nova snaga, koja će raditi za opštinu i njene građane.  Dosta nam je vaše politike podjela, nacionalizma i šovinizma kojom ste mazali oči narodu dok ste se vi bogatili, a Berane propadalo.

Demokrate su se preporučile građanima Berana jer je vrijeme.  Vrijeme je za novu generaciju političara. Mlade, čestite i  stručne ljudi kojima je dobrobit i razvoj Berana na prvom mjestu. Vrijeme za ljude koji znaju da će živjeti dobro samo ako naše komšije i sugrađani žive dobro. Došlo je vrijeme pobjeda. A od 4. februara dolazi  vrijeme da radimo, gradimo i da živimo".

Portal Analitika