Crna hronika

Nalog za prinudno dovođenje dvije svjedokinje

Suđenje Dejanu Pavićeviću (40) i Milošu Trbu (33), koji se terete da su učestvovali u ubistvu Kotoranina Dalibora Đurića, juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 27. februar zbog izostanka dva svjedoka.
Nalog za prinudno dovođenje dvije svjedokinje
PobjedaIzvor

Proces je odgođen jer se nijesu pojavile svjedokinje Dragana Tomašević i Vojka Pavićević, pa je sudija izdao nalog za njihovo prinudno dovođenje. Prema navodima optužnice, Pavićević i Trbo su, po prethodno razrađenom planu i unaprijed određenim ulogama, pomogli nepoznatoj osobi da 22. septembra oko 18.15 sati iz puške kalibra 7,9 milimetara ubije Đurića, koji se u tom trenutku nalazio u krugu poluotvorenog odjeljenja spuškog zatvora.

U tužilaštvu sumnjaju da su se optuženi toga dana dovezli ,,golfom“ budvanskih registarskih oznaka u Danilovgrad, gdje su prema planu čekali izvršenje krivičnog djela. Nakon počinjenog ubistva, optuženi su se odvezli do naselja Rogami, gdje su zapalili vozilo ,,škoda oktavija“, italijanskih registarskih oznaka, u kojem je bila ostavljena puška kojom je počinjeno ubistvo.

U optužnici Specijalnog državnog tužilaštva se navodi da su Pavićević i Trbo obezbjeđivali automobile koji su korišćeni prilikom izvršenja djela, prevozili i druge osobe koje su učestvovale u ubistvu, te prenosili poruke i uklanjali tragove i dokaze o počinjenom zločinu.

Portal Analitika