Svijet

Potvrdio sam Trampu da sam spreman za mir

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je njegova zemlja "spremna" da sklopi mir sa Palestincima nakon što se sastao sa Trapom na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.
Potvrdio sam Trampu da sam spreman za mir
N1Izvor

"Da, ja sam spreman za mir, objasnio sam to predsjedniku Trampu. Potvrdio sam ponovo svoju volju i volju Izraela da učinim napor da se postigne mir sa Palestincima, napor koji je pojačan tim visoko kompetentnim timom", rekao je Netanjahu novinarima, aludirajući na administraciju SAD.

Tramp je danas rekao da Palestinci nisu poštovali SAD jer su odbili da se sretnu s američkim potpredsjednikom Majkom Pensom.

On je takođe najavio da će zamrznuti nekoliko stotina miliona dolara Palestincima ako ne pristanu na mirovne pregovore pod posredstvom Vašingtona. Palestinski zvaničnici su to odmah odbili.

Portparol palestinskog predsjednika Nabil Abu Rudejne odbio je svako posredovanje SAD dok se ne povuče odluka od 6. decembra da se Jerusalim prizna kao glavni grad Izraela.

"Administracija SAD nastavlja da se isključuje sa pregovarčkog stola ako ne razmotri svoju odluku da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela", rekao je on za agenciju Frans pres.

Portal Analitika